familiereligie

PS Ambrozie al Giurgiului: Prin „votul identității noastre” ne ferim de „modelul nefericit al unor state decreștinate”

Episcopul Ambrozie al Giurgiului îndeamnă românii să participe la Referendumul din 6-7 octombrie 2018. Ierarhul motivează „votul identității noastre românești și creștine” necesar pentru evitarea „modelului nefericit al unor state decreștinate”:

„Dar pentru ce este nevoie să facem această precizare constituțională, ce ar fi părut de prisos în urmă cu doar câteva decenii? Transformările de rău augur, ce se produc în viața lumii contemporane care promovează păcatul și atentează la identitatea noastră românească și creștină, ne îndeamnă să recurgem la acest gest profilactic”, transmite ierarhul.

„După cum se poate vedea și din presă, se fac presiuni uriașe ca, după modelul nefericit al unor state decreștinate, să fie promovată și acceptată și la noi așa-zisa căsătorie homosexuală, în care partenerii să beneficieze de aceleași drepturi ca și cei din căsătoria firească și tradițională, dintre un bărbat și o femeie”, adaugă Preasfinția Sa.

Episcopul Ambrozie explică faptul că „toate aceasta reprezintă un păcat strigător la cer” și avertizează că, „după cum relatează istoria biblică, pentru un astfel de păcat Dumnezeu a pierdut cu foc cetățile Sodoma și Gomora”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Părintele Episcop prezintă situația „decadentă” a societăților în care „piața mare devine din spațiu al comuniunii, loc de desfrânare”.

Astfel, Preasfințitul Părinte Ambrozie subliniază că „se cuvine ca noi să ne ținem departe de asemenea păcate și să nu întinăm viața noastră și a copiilor noștri prin lucruri care atrag urgia lui Dumnezeu”.

„Să nu ne amăgim, lumea decreștinată nu are ce cultură să ne ofere, decât poate pe cea a păcatului și a morții”, a spus ierarhul.

„Dimpotrivă, fără să ne trufim, susținem că noi suntem cei ce putem să oferim lumii valorile moralei creștine, valori ale vieții și ale frumuseții, iar una dintre aceste valori sublime este familia creștină, care are la bază căsătoria dintre un bărbat și o femeie, pe care prin acest referendum o vom readuce în memoria din ce în ce mai obosită a omenirii actuale, a concluzionat Episcopul Ambrozie.

Mesajul integral transmis de Episcopul Giurgiului poate fi citit pe site-ul oficial al Eparhiei.

Sursa: Basilica.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button