Marxism cultural

Vasile Bănescu, reclamat la CNCD pentru a doua oară în aceeași săptămână

Pe 7 mai 2018, două ONG-uri de extremă stângă au anunțat că l-au reclamat pe Vasile Bănescu, Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, la CNCD pe motiv de discriminare rasială. Motivul invocat este că acesta nu ar fi trebuit să menționeze o situație de fapt, dovedită statistic, dintr-o comunitate de o anumită etnie, deoarece afirmațiile sale ar reprezenta discriminare.

Pe 11 mai 2017 a apărut știrea că, în ziua anterioară, o persoană atee l-a reclamat pe Vasile Bănescu pentru că se consideră discriminată de o afirmație a sa, de fapt un citat parafrazat după scriitorul Victor Hugo:

Un om fără credință este un om capabil de orice
(în original: „Cine nu crede în nimic este capabil de orice”)

Iată motivația redată aici în facsimil:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Se află Patriarhia Română și implicit Biserica Ortodoxă Română în boxa acuzaților unei noi Inchiziții Seculariste și Corect Politice?

Poate ar fi bine ca CNCD să emită certificate de liberă exprimare numai anumitor persoane despre care știe că vor întruni standardele perfecte ale „non-discriminării”, reușind să nu ofenseze nicio minoritate (ci eventual doar marea majoritate de oameni obișnuiți).


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button