eutanasie

Un sfert din decesele din Olanda sunt provocate de medici prin eutanasie

Adaptare după Wesley J. Smith, LifeSiteNews

The Guardian a publicat un tablou al eutanasiei în Olanda, care relevă că aproximativ 25% din decesele din această țară sunt provocate de către medici. Pe lângă eutanasia prin injecție letală, în Olanda se practică așa-numita sedare terminală, un fel de eutanasie lentă, unde pacienților li se administrează medicamente care le induc coma, iar apoi sunt lăsați să moară prin suprimarea oricărei nutriții.

Fenomenul a luat amploare în ultimii 10 ani. De la sub 2.000 de decese prin eutanasiere în 2007, s-a ajuns la 6,600 în 2017, un număr la fel de mare de cereri pentru eutanasiere fiind respinse, deoarece nu întruneau cerințele legale. Acestora li se adaugă 32,000 de decese prin sedare terminală.

De la legalizarea eutanasiei în Olanda, medicii au parcurs o cale întunecată. De la bolnavi în stare terminală, moartea indusă la cerere s-a extins la bolnavi cronici, la cei cu dizabilități, la persoane în vârstă, la bolnavi psihic (83 în 2017) sau suferind de demență, precum și la copii născuți cu dizabilități sau boli incurabile.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În 2015 statisticile olandeze au relevat un număr de 431 de persoane ucise de medici, fără să fi cerut euatanasierea, în dreptul acestora fiind mențiunea „terminare fără solicitare sau consimțământ”, iar autoritățile nu au luat nicio măsură, deși, potrivit legii, acestea se încadrau la omucideri.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button