avort

Un cuplu decide să păstreze copilul nenăscut după ce aceasta supraviețuiește unei prime tentative de avort

 cuplu

articol de Ben Johnson, 31 decembrie 2013

Un tânăr cuplu britanic a decis să păstreze fetița nenăscută, după ce copilul a supraviețuit unei prime tentative de avort.

Shannon Skinner, de nouăsprezece ani, a declarat că ea și cu prietenul ei de douăzeci și patru de ani, Anthony Hunt, aveau probleme de cuplu. La aceasta se adăuga și depresia ei postnatala survenită în urma nașterii fetiței lor, Lacie, atunci în vârstă de doar patru luni.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pe data de 20 septembrie 2013 au decis să facă un avort chimic la clinica Marie Stopes din Stoke Gifford, fiind în cea de-a opta săptămână de sarcină. Skinner mai avea și un contraceptiv hormonal implantat în braț.

Însă greață de dimineață și senzația unui copil mișcându-se în pântecele ei au persistat și după administrarea medicamentelor, testele de sarcină fiind în continuare pozitive.

Doctorii au spus că acestea erau efecte secundare ce apar în mod obișnuit în urma unui  avort. După trei luni, timp în care simptomele de sarcină au continuat să se manifeste, Skinner a insistat asupra unui nou control. Pe 20 decembrie i-au fost confirmate suspiciunile: avortul eșuase, iar ea era încă gravidă.

Skinner abia își revenise din durerea de a-și fi avortat copilul, când a aflat că i se dădea a doua șansă să-și aducă pe lume bebelușul.

„Suferisem pentru copilul acela și abia reușisem să ne obișnuim cu ideea”, a spus ea.

„Eu întotdeauna am fost împotriva avorturilor . Le uram.”

Clinica Marie Stopes International afirmă că între trei și patru procente din toate avorturile medicale dau greș.„Noi discutăm asta cu orice femeie care ia în calcul posibilitatea tratamentului și îi dăm sfaturi în legătură cu procedurile necesare pentru a monitoriza un eventual eșec, astfel încât un alt tratament să fie urmat mai departe dacă trebuie”, a fost declarația emisă de grup.

Însărcinată în douăzeci de săptămâni, Skinner mai avea la dispoziție încă patru săptămâni în care să facă un avort potrivit legii britanice. Însă, văzânduși copilul (o fetiță) la ecograf, s-au răzgândit.

„Acum am decis să păstrăm copilul, căci nu credem că este corect să mai avem un avort în stadiul ăsta”, a zis Skinner.„Este o mică luptătoare și nu vrem să-i mai facem rău.”

„Când am făcut avortul, nu mă simțeam la fel cum mă simt acum”, a spus aceasta. „Am văzut-o, iar acum îi bate și inima.” (Pulsul fetal se dezvoltă mai devreme decât își închipuie mulți oameni, între cea de-a cincea și a șaptea săptămână de sarcină).

Skinner a spus celor de la Bristol Post că își face griji în legătură cu siguranța copilului ei. „Medicamentele pot cauza anomalii, iar eu am trecut deja de primul stadiu al sarcinii fără să fi primit vreo îngrijire medicală”, a zis ea. Deși examinarea cu ultrasunete a arătat că bebelușul este momentan sănătos, Skinner spune că „nu am nicio garanție despre cum se va dezvolta” atunci când va naște, pe șapte mai. Însă e hotărâtă să-și lase copilul să trăiască, indiferent de ce se va petrece.

Nu toată lumea se bucură nespus că Skinner și Hunt au avut șansa de a se răzgândi. „Cazuri ca acestea sunt foarte rare, dar desigur acest lucru nu face ca situația să fie mai puțin supărătoare”, au afirmat cei de la Marie Stopes International.

 

Sursă: LifeSiteNews

 Flavia-Maria Hemcinschi


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button