avort

Un copil revine la viață la trei ore după moartea sa

Nu toată lumea crede în miracole, dar istoria lui Yasmin Gomes este tulburătoare. Fetița a fost declarată mortă imediat după naștere, la spitalul din Londrina, în sudul Braziliei, ea încetând să mai respire. Medicii au încercat să o reanimeze, însă fără succes.
Fără a se înțelege de ce, fetița a revenit la viață trei ore mai târziu pe altarul capelei spitalului. Infirmiera care trebuia să ducă corpul fetiței nu a avut curajul să îl trimită direct la morgă. Ea a pus nou-născutul într-un mic sicriu.
„Era un mic îngeraș, un copilaș, nu-mi puteam imagina să-l trimit la morgă.”
Aceasta a spălat și a îmbrăcat bebelușul înainte de a-l duce la capelă.
„Vă asigur că acest bebeluș era mort. L-am văzut cu proprii mei ochi. Era vânătă, cu adevarăt moartă”, povestește ea.
Când bunica s-a prezentat la spital pentru a ridica corpul fetiței cu un anteprenor de pompe funebre, miracolul a avut loc. Fetița a mișcat piciorușele înainte de a deschide ochii. Bunica a mărturisit această minune ziarului Globo G1. „Nu-mi mai reveneam. Ea respira. Ne-am îmbrățișat și am plâns: trăiește, trăiește.”
Doctorul Aurelio Filipak, care a semnat certificatul de deces al fetiței, a declarat: „Oamenii pot să tragă propriile lor concluzii, dar numai cei care erau acolo știu ce s-a întâmplat cu adevărat. În douăzeci de ani de medicină nu am mai văzut așa ceva. Nu mai avea puls. Toate aparatele arătau că ea nu mai respira.”
Bebelușul se află astazi sub îngrijire intensivă, dar starea lui este stabilă.
Yasmine a fost rebotezată Victoria, nume al biruinței.
Sursă: 7sur7.be
Traducere: Ștefan Daniel Todor
Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteți scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button