miracolul vieţii

Un bebeluș „avortat” la 26 de săptămâni pentru a salva viața mamei sale, supraviețuiește; acum are 10 ani și este un copil perfect sănătos

NatashaSmithandmomre

NationalRightToLifeNews.org

În urmă cu 10 ani, Norelle Smith și logodnicul ei au primit vestea că Norelle, atunci însărcinată în 26 de săptămâni, suferea de pre-eclampsie toxică. Aceasta afecțiune făcea că fătul care se zbătea să trăiască să fie lipsit de substanțele nutritive necesare dezvoltării intrauterine, ajungând să atace organele interne ale mamei sale. Celor doi li s-a spus că fătul încetase să se mai dezvolte de la 22 de săptămâni și că nu avea nicio șansă de supraviețuire. Însă, cei doi părinți s-au încăpățânat, luând decizia să aducă pe lume acel copil, cu 14 săptămâni mai devreme decât era programat.

Dar Natasha a uimit echipa medicală nu doar prin faptul că a supraviețuit nașterii, ci și pentru că a contrazis toate predicțiile inițiale, referitoare la faptul că va prezenta leziuni cerebrale grave și va trăi cel mult câteva zile.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Acum ea este lumina ochilor părinților săi și și-a sărbătorit cea de-a 10-a aniversare “printr-o petrecere cu limuzina și o masă în oraș alături de prietenii săi”, spune ziarul Sunday Post.

Același ziar, în relatarea acestei știri, vorbește despre faptul că, în 2004, doctorii lui Norelle au insistat ca aceasta să avorteze, considerând că aceasta era unică soluție pentru a-i salva viața mamei. De aceea au folosit un amestec de medicamente menit să inducă nașterea. “Dar, deși a venit pe lume forțat, cu 14 săptămâni înainte de termen, Natasha s-a născut învelită în membrana uterină intactă, în fosta maternitate din Glasgow”.

Și povestea continuă. Atunci când Norelle a simțit că membrana se mișcă, a alertat moașa, care a dus-o de urgență la terapie intensivă. Instinctul lui Norelle și viteza de acțiune a moașei i-au oferit Natashei fărâma de speranță la viața de care aceasta s-a agățat cu amândouă mânuțele. Fetița luptătoare a fost ventilată artificial doar o zi, după care a căpătat destulă forță pentru a respira singură și, la sfârșitul lui august, patru luni mai târziu, era atât de dezvoltată încât părinții au putut să o ia acasă.

De-a lungul celor 10 ani care au trecut de când curajoasă Natasha a câștigat bătălia sa nemaipomenită pentru viață, ea a continuat să sfideze toate predicțiile medicilor, inclusiv pe cele ce spuneau că va fi un copil subdezvoltat fizic și intelectual. Astfel, elevă a Școlii primare Park, ea este o fetiță înaltă, măsurând aproape un metru și jumătate, fiind, în același timp, una dintre cele mai bune cititoare din clubul de lectură al clasei sale.

La câteva luni după nașterea Natashei, The Scotsman a realizat un film documentar bazat pe extraordinara sa poveste de viață. Doamna Smith a spus:

“Văzând povestea Natashei, realizezi cât de șocant este că oamenii decid să întrerupă o sarcină atât de înaintată. A întrerupe o sarcină la 12 săptămâni pare mai bine decât la 24 de luni, dar eu nu sunt de acord cu avortul sub nicio formă. Medicina spune că, începând chiar de la 7 săptămâni, unui fetus îi bate inima. Deci, este un copil, indiferent de cât de mic este. Natasha era foarte micuță, dar era un copil pe deplin format. Nu s-a mai dezvoltat din săptămână a 22-a de sarcină, dar era un copil întreg, perfect. Avea gene, unghii, păr; își putea deschide ochii și putea plânge”.

Traducere: Patricia Pîslu

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

 

 

 

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button