Trei întrebări despre legalizarea prostituției
de Gabriel Popa, Facebook
Pentru politicienii care susțin această idee aberantă:
Unii sunt tați de fete; unul dintre cei mai vizibil e tatăl a două fete.
Ați vrea ca fiicele sau surorile dvs. să practice această „meserie” – pe care o doriți transformată în „meserie onorabilă”? Să fie, eventual, întâi victimele unui viol, sau „marfă” traficată de rețelele de carne vie? Atunci, pentru cine susțineți această idee imorală? Pentru cine faceți lobby?
Pentru feministele care susțin „munca sexuală”
Vă dați seama că, susținând asta, susțineți că, practic, corpul femeii este un obiect și o marfă? Că femeia nu este o ființă umană, ci un obiect de mâna a doua, care trebuie să fie folosită și exploatată de bărbați? Vă dați seama că susțineți reducerea femeii la un stadiu subuman, la statutul de „obiect sexual”?
Pentru cetățeanul de rând care crede că face un bine, deoarece multe femei „își doresc să facă asta”:
Vă dați seama că prostituția înseamnă, de fapt, abuz, exploatare sexuală, sclavie? Că aceia care plătesc pentru prostituate finanțează traficul de ființe umane? Că, departe de a aduce o mai mare „transparență”, legalizarea prostituției e o foarte bună mască pentru traficanții de carne vie, și singurul efect e acela că îngreunează intervenția autorităților?
În locurile unde ea are loc, o dată cu această legalizare, proliferează sclavia albă sub acoperire legală; și proliferează și violența conexă, și infracționalitatea, și consumul de droguri. Prostituția este o formă de abuz și de sclavie – iar „legalizarea” ei nu face decât să înrăutățească lucrurile.
Avem modele alternative, cum este modelul nordic, care presupune pedepsirea penală inclusiv a celor care plătesc pentru prostituate; și care protejează, cu adevărat, femeile. Nu e nevoie să mergem din rău în mai rău, și să ne aruncăm în capcana încă unui experiment „progresist”. Care nu aduce cu sine decât și mai multă degradare morală – și mai multă degradare a femeii, și a societății.o