opinii

Trei întrebări despre legalizarea prostituției

de Gabriel Popa, Facebook

Pentru politicienii care susțin această idee aberantă:

Unii sunt tați de fete; unul dintre cei mai vizibil e tatăl a două fete.

Ați vrea ca fiicele sau surorile dvs. să practice această „meserie” – pe care o doriți transformată în „meserie onorabilă”? Să fie, eventual, întâi victimele unui viol, sau „marfă” traficată de rețelele de carne vie? Atunci, pentru cine susțineți această idee imorală? Pentru cine faceți lobby?

Pentru feministele care susțin „munca sexuală”

Vă dați seama că, susținând asta, susțineți că, practic, corpul femeii este un obiect și o marfă? Că femeia nu este o ființă umană, ci un obiect de mâna a doua, care trebuie să fie folosită și exploatată de bărbați? Vă dați seama că susțineți reducerea femeii la un stadiu subuman, la statutul de „obiect sexual”?

Pentru cetățeanul de rând care crede că face un bine, deoarece multe femei „își doresc să facă asta”:

Vă dați seama că prostituția înseamnă, de fapt, abuz, exploatare sexuală, sclavie? Că aceia care plătesc pentru prostituate finanțează traficul de ființe umane? Că, departe de a aduce o mai mare „transparență”, legalizarea prostituției e o foarte bună mască pentru traficanții de carne vie, și singurul efect e acela că îngreunează intervenția autorităților?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În locurile unde ea are loc, o dată cu această legalizare, proliferează sclavia albă sub acoperire legală; și proliferează și violența conexă, și infracționalitatea, și consumul de droguri. Prostituția este o formă de abuz și de sclavie – iar „legalizarea” ei nu face decât să înrăutățească lucrurile.

Avem modele alternative, cum este modelul nordic, care presupune pedepsirea penală inclusiv a celor care plătesc pentru prostituate; și care protejează, cu adevărat, femeile. Nu e nevoie să mergem din rău în mai rău, și să ne aruncăm în capcana încă unui experiment „progresist”. Care nu aduce cu sine decât și mai multă degradare morală – și mai multă degradare a femeii, și a societății.o

Citește mai multe opinii de Gabriel Popa

Ivona Boitan despre legalizarea prostituției: „O societate care se pretinde evoluată dar acceptă acest tip de sclavagism este ipocrită”

Mărturia unei tinere traficate de iubit prin metoda LOVERBOY: „Prostituţia nu-i altceva decât un act de violenţă care lezează demnitatea umană”

Pentru ADOLESCENTE. Fă-ți Testul LOVERBOY. Află dacă ești VULNERABILĂ sau chiar ÎN PERICOL!

18 Mituri despre prostituție sau de ce legalizarea ei în alte state a fost un eșec

Contra legalizării prostituției: STUDII, articole, RAPOARTE

Vasile Bănescu: „Cui folosește această ipotetică legalizare (a prostituției)? În niciun caz victimelor femei, ci negustorilor de carne vie și clienților acestora”

Cătălin Ivan: Soluția nu este legalizarea prostituției, ci lupta fermă împotriva clanurilor de interlopi care fac trafic de carne vie și finanțează partide și oameni politici

18 Mituri despre prostituție sau de ce legalizarea ei în alte state a fost un eșec

Băsescu, de ce ne mințiți? Rapoartele din OLANDA și GERMANIA, unde PROSTITUȚIA e LEGALĂ: 90% dintre femei sunt FORȚATE

Polițist din Germania, țară unde PROSTITUȚIA e LEGALĂ din 2002: 90% din femei sunt FORȚATE să se prostitueze

Fost europarlamentar despre legalizarea prostituției în Olanda: Sacrificarea drepturilor unei majorități a femeilor violate și abuzate pentru o minoritate care se prostituează voluntar

Europarlamentarul Maria Grapini către Președintele Parlamentului UE: „Nu va putea nicio țară singură să rezolve traficul de persoane atât timp cât acesta este transfrontalier”

Alexandru Cumpănașu către autoritățile europene: Țările UE tolerează traficul de persoane din România. Cetățenii europeni sunt beneficiari în țările unde prostituția este legalizată

Evaluarea a 10 ani de politici privind prostituția în Suedia și Olanda

Studiu: Proiectele UE pentru lupta împotriva traficului cu ființe umane sunt subfinanțate

Leo van Doesburg, ECPM: Majoritatea prostituatelor se prostituează fără a dori ​aceasta, iar legalizarea prostituției și extinderea UE au dus la creșterea traficului de persoane – cele mai multe victime, din România


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button