avort

Tinerii s-au adunat la San Diego, SUA, cu ocazia Marșului pentru Viață, ianuarie 2013


Seria de articole despre marșurile pentru viață din Occident este un îndemn adresat românilor pentru a prelua ceea ce este folositor din străinătate și de a participa pe 23 Martie la Marșul pentru Viață din România.

San Diego, California, 23 ianuarie 2013.
Mai mult de 3000 de activiști pentru-viață s-au adunat în parcul Balboa, în apropierea centrului orașului San Diego, din California, duminică dimineață – pe 23 ianuarie – pentru a participa la primul Marș anual pentru Viață.
Evenimentul a marcat 40 de ani de la deciziile scandaloase ale Curții Supreme de Justiție în cazurile Roe versus Wade și Doe versus Bolton, prin care s-a legalizat în SUA avortul la cerere pe tot parcursul celor 9 luni de sarcină.
Walter Hoye Junior, președintele fundației „Issues4Life”, a fost maestrul de ceremonii.

„Viața este un dar pentru toată lumea. Oricine are dreptul la viață, a spus W. Hoye pe site-ul LifeSiteNews.com, explicând tema evenimentului. Și noi ne-am adunat aici pentru a aduce un omagiu vieții, sub toate aspectele ei.”
Charmaine Yoest, președintele asociației „Americans United for Life”, a îndemnat auditoriul să privescă dincolo de re-alegerea președintelui Barack Obama și să constate avalanșa de succese raportate la nivel de stat.
„Se remarcă un număr din ce în ce mai mare de legislatori care revin la tema dreptului la viață și care acționează ferm în acest sens, a declarat pentru LifeSiteNews.com Charmaine Yoest. Ar trebui să fim cu adevărat încurajați de aceste realități.”
Privind retrospectiv la perioada de 40 de ani de avort legal, evenimentul care se desfășoară în San Diego a rememorat fiecare aspect al luptei pentru viață. Jim Galow, pastor al bisericii Skyline și organizator al marșului, a declarat pentru LifeSiteNews: „Ceea ce este înfricoșător în legătură cu avorturile este că acest holocaust a costat viețile a mult prea mulți oameni și a distrus inimile prea multor femei și bărbați îndurerați de pierderea copiilor lor. Vestea bună este că națiunea noastră a început să se schimbe – e adevărat că încet – dar se schimbă. Avem cel mai mare procent de oameni a căror orientare este pro-viață de când au început să se realizeze sondajele Gallup.”
Un astfel de sondaj din 2012 arăta că 50% din americani erau pro-viață, și numai 41%  „pro-alegere”.

Sondajele sunt mai mult decât simple cifre pentru unii vorbitori participanți la marș. Dran Reese, din Solana Beach, a spus că ea și sora ei, Pammy, își datorează viețile legilor de dinaintea legalizării avortului.
Dran a fost concepută în urma unui viol, în timp ce mama ei era amenințată cu o armă. Sora ei, Pammy, s-a născut cu leziuni pe creier din cauza lipsei de oxigen intrauterin, după ce a stat vreme de 7 luni cu cordonul ombilical răsucit în jurul gâtului. „Dacă trebuia să ne naștem în perioada asta, mama ne-ar fi avortat pe amândouă.”
Participanții mai tineri s-au arătat cu adevărat recunoscători pentru faptul că frații și surorile lor au supraviețuit în ciuda legislației pro-avort. „Sora mea mai mică, Julia, a fost adoptată, a spus Nicolas McAfee, un student în an terminal la un colegiu din Upland, California, studiind în același timp și scenaristica la Universitatea Catolică John Paul the Great. Judecând din exterior, într-o familie destrămată s-ar fi putut spune că viața ei este incomodă și inutilă, dar de fapt ea este cea mai luminoasă pată de culoare din viețile noastre. În apărarea vieții ei, apărăm orice altă viață.”

Colegii săi studenți la Universitatea Catolică John Paul the Great s-au aflat în fruntea coloanei în marșul din parcul Balboa, în timp ce studenții de la școala de film au înregistrat digital întregul eveniment.
Melinda Collins, o studentă în an terminal în vârstă de 22 de ani de la aceeași universitate, cu specializarea jurnalism video, a participat și ea la marș și a declarat pentru LifeSiteNews.com că a aderat prima oară la mișcarea pentru-viață când un membru al familiei sale a suferit o pierdere de sarcină.
„Întotdeauna am fost, în principiu, pentru-viață, iar această experiență m-a adus cu picioarele pe pământ, a spus ea.”
Activiștii locali au marcat și ei evenimentul, printre care Leslie Brunolli, coordonator al campaniei „Silent NoMore Awareness”, Dran Reese, președinte al Consiliului „Salt & Light”, și Robert Lopez, adviser în cadrul Consiliului „Helpers of God’s Precious Infant”.
Activiștii pentru-viață participă la demonstrații în toată America în această săptămână, comemorând a 40-a aniversare a deciziei Curții Supreme de Justiție în cazul Roe versus Wade.
„Ne alăturăm astfel numărului imens de participanți la marșul pentu viață din Washington, D.C., din San Francisco și din alte locuri din țară, a spus Hoye.”
Prelucrare după: LifeSiteNews 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button