avortcriza de sarcină

Texas: Creșterea numărului de beneficiare determină dublarea capacității unui centru de sprijin în criza de sarcină

FirstLookUltrasound

Pregnancy Help News, 3 martie 2016

Banchetul de acest an de strângere de fonduri pentru clinica de sarcină FirstLook din Waxahachie, Texas, a fost de un succes copleșitor. Cu o prezență de aproximativ 400 de lideri locali, pastori și susținători loiali, a fost cel mai mare eveniment caritabil al clinicii până în prezent.

În timpul recepției, FirstLook a putut să anunțe că, datorită creșterii fără precedent, planuiește dublarea capacității clinicii curente.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Situat la 32 de kilometri distanță de o mare clinică de avorturi din rețeaua Planned Parenthood din Dallas, FirstLook și-a început activitatea în urmă cu 21 de ani, în timpul unui eveniment numit „Life Chain”(Lanțul Vieții), în care susținătorii pro-viață din toată țara se întâlnesc în fiecare oraș, în prima duminică din luna octombrie, și se roagă pentru viața bebelușilor nenăscuți.

Pe parcursul unui astfel de eveniment, doi pastori care participau la veghea cu rugăciune și-au dat seama că trebuie să facă ceva mai mult decât să stea pe un trotuar o dată pe an și să se roage. Așa a luat ființă FirstLook.

„Am început, practic, ca un centru de informare și educare”, a declarat Donna Young, CEO la FirstLook. „Am făcut cursuri cu gravidele, teste de sarcină și consiliere psihologică pentru recuperarea după trauma avortului. În 2010, am decis să ne implicăm și pe partea medicală. ”

De acolo, lucrurile s-au desfășurat atât de rapid, încât acum este nevoie de dublarea în dimensiune a sediului.

„Anul trecut am avut 610 pacienți. Toate asistentele împart o garderobă în care am pus două birouri, unul dintre ele fiind mai mic. Noroc că ne înțelegem bine unii cu altii și înghesuiala nu ne deranjează!”, a spus Young zâmbind.

Cu toate că FirstLook s-a descurcă bine în condițiile date, necesitatea unui sediu mai mare devine evidentă.

„Avem în prezent aproximativ 300 de metri pătrați și încercăm să găsim un spațiu de două ori mai mare”, a spus Young. „Avem o sală de examinare și două săli de consultație. Avem nevoie de cel puțin încă o sală de consultație, precum și de mai multe săli de examinare. Este greu să aranjezi programările astfel încât sălile să fie mereu libere. ”

Cu doi ani în urmă, FirstLook a început să ofere testare și tratament pentru BTS (boli cu transmitere sexuală). Young se gândește să extindă acest serviciu prin introducerea programărilor și sambăta și angajarea mai multor asistente.

„În Waxahachie avem o populație de aproximativ 30.000 de oameni, dar suntem singura clinică de sarcină din districtul Ellis,” a spus Alisha Woodall, directorul departamentului Creative Outreach („Promovare creativă”) de la FirstLook.

În ultimii doi ani de când s-a alăturat colectivului de la FirstLook, Woodall s-a concentrat pe crearea unei prezențe online mai susținute, pentru a putea transmite mesajul clinicii la cât mai multe femei care vor să facă avort. Organizația lucrează în prezent la o campanie de anunțuri Google cu Heroic Media, o companie națională de marketing dedicat promovării ajutorului în criza de sarcină.

După un mic dejun la Heroic Media, Woodall și Young au învățat cum să-și adapteze saitul ca să fie vizitat de mai multe femei care se gandesc să facă avort.

„Pe prima pagina este un număr de telefon pe care scrie: «Sună astăzi», a explicat Young. „Când se formează numărul apelul ajunge la recepționista noastră. Aceasta va auzi întâi un zgomot de fond și apoi o voce care o anunță că este vorba despre un apel de la acea pagină.”

Prin acest serviciu simplu, FirstLook salvează vieți.

„O femeie a venit crezând că aici poate face avort”, a spus Woodall. „A început să plângă, pentru că nu voia să facă avort, dar prietenul ei nu o susținea. A spus că, dacă la altă clinică, i s-ar fi făcut imediat avort. A venit și la a doua programare și a făcut o ecografie.

Pentru Woodall, colaborarea cu aceste femei a fost o călătorie personală intensă.

„Mă lupt cu infertilitatea de peste doi ani, iar acum soțul meu și cu mine sperăm să adoptăm”, a spus Woodall. „A trebuit să mă resemnez în această privință. Dumnezeu alege moduri diferite de a atrage oamenii la Sine. Pe unii, printr-o sarcină neplanificată. Pe, prin faptul că nu am putut avea copii. ”

Ajutând la salvarea vieților copiilor nenăscuți, Woodall și-a dat seama că îi ajuta și pe alții care aveau aceeasși problemă ca și ea. „Ajutăm astfel și alte cupluri ca noi, care speră să adopte.” (n.red. – în SUA este legală adopția din timpul sarcinii, în care, imediat după naștere, o femeie poate da copilul spre adopție unui cuplu pe care ea îl alege, cu posibilitatea legală de a se răzgândi într-un termen de 28 de zile)

Pe lângă munca lor online și extinderea numărului de ore de lucru, FirstLook planifică și construirea unei clinici noi.

„Visul nostru este de a construi o nouă clinică suficient de spațioasă, astfel încât să putem primi pentru consiliere și femei aflate în primul trimestru de sarcină”, a explicat Young. „Încercăm să ne mutăm într-o nouă locație. Noi am discutat și ne rugăm pentru faptul acesta de câțiva ani. Anul trecut aveam doar un plan pentru visul nostru, dar anul acesta avem o opțiune. Există o biserică locală mare, care este dispusă să doneze 4.000 metri pătrați de teren cu acces bun pentru a construi pe el. ”

„Se pare că de fiecare dată când începi să te descurajezi, Dumnezeu face o minune în viața cuiva. Poate fi ceva chiar mic și nesemnificativ „, a spus Young. „Nu este vorba de numărul de pacienți, ci despre minunile individuale pe care le vedeți în fiecare zi, pe tot parcursul zilei.”

În 2010 FirstLook a achiziționat un ecograf și a început să ofere testare și tratament gratis pentru boli cu transmitere sexuală.

FirstLook a început să lucreze pentru comunitate cu 21 ani în urmă, în timpul unui eveniment de rugăciune „Life Chain”, în duminica dedicată de credincioșii catolici celebrării sfințeniei vieții.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button