studii şi cercetări ştiinţifice

Substanțele contraceptive din apele menajere au dus la dispariția unei specii de pești dintr-un lac și la reducerea drastică a alteia

Featured Image

LifeSiteNews.com, 15 octombrie 2014

Un studiu publicat în revista Philosophical Transactions a Societății Regale de Biologie din Canada pe 13 octombrie 2014 arată că introducerea de 17 α-ethynyloestradiol (EE2), substanța dintr-o pilulă contraceptivă folosită pe larg în Canada, în apele unui lac, la niveluri similare celor care se găsesc și în apa de canalizare, a condus la exterminarea completă a populației de pești din specia Pimephales promelas, deoarece le-a distrus abilitatea de a se reproduce. Aceasta a dus la explozia populației de insecte, care ar fi constituit în mod natural hrana speciei dispărute din lac.

Ecotoxicologista Karen Kidd, de la Universitatea din New Brunswick, care a condus echipa de cercetători, a spus, într-o declarație de presă că peștii de sex masculin au început foarte rapid să se feminizeze, dezvoltând icre.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Și populația de păstrăvi gri a respectivului lac s-a diminuat cu 40%.

Într-un articol publicat în revista Forbes în 2012, economistul britanic Tim Worstall a sugerat ca femeile care folosesc anticoncepționale care se dovedesc poluante pentru mediu să plătească o taxă anuală pentru crearea de noi stații de epurare a apelor menajere.

Rezumatul studiului realizat de Universitatea din New Brunswick, Canada se găsește online aici.

Traducere: Anamaria Avram

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button