educaţie sexuală

SUA: Tatăl unei eleve, arestat după ce a protestat împotriva citirii obligatorii a unei cărți cu conținut sexual explicit (VIDEO)


Pe 5 mai, William Baer, tatăl unei eleve din clasa a noua de la o școală din statul american New Hampshire, a fost arestat în timpul unei întâlniri a părinților cu Consiliul de administrație al școlii.

Motivul: a încălcat o regulă instituită de școală, care prevedea că un părinte are dreptul la o singură intervenție, iar aceasta nu trebuie să depășească 2 minute.

Nemulțumirea pe care el a exprimat-o, depășind cele 2 minute alocate, era legată de o carte pe care fiica lui trebuia să o citească în mod obligatoriu, carte despre care părinții nu au fost informați. Între altele, ea conține o pagină cu conținut sexual explicit, în care este descrisă o scenă de violență sexuală între doi adolescenți:

„Nu am mai citit niciodată așa ceva, parcă ar fi scenariul unui film pornografic”, a declarat tatăl elevei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

El riscă, dacă e găsit vinovat, o amendă de peste 1.000 de dolari.

În primă instanță, oficialii școlii au declarat public, mințind, că părinții au fost informați despre carte, pentru ca, apoi, să își ceară scuze că nu au informat părinții despre ea.

Este unul din numeroasele episoade care dovedesc că părinții sunt împiedecați să supravegheze educația copiilor, mai ales din punct de vedere al moralității.

Astfel de întâmplări ridică întrebarea: ce se va petrece când în școli se va introduce și educația sexuală, în condițiile în care adesea manualele sunt alcătuite de organizații care doresc eliminarea noțiunilor de moralitate și a opiniei părinților în alcătuirea programelor școlare.

 Mai jos puteți vedea care a fost reacția fiicei lui William Baer după arestarea tatălui ei.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button