studii şi cercetări ştiinţifice

Studiu: voluntariatul contribuie la protejarea sănătății mintale

de Andreea Mihai

O echipă de psihologi din Irlanda a publicat un studiu care arată că voluntariatul contribuie la protejarea sănătății mintale datorită relațiilor care se formează între oameni. De asemenea, rezultatele studiului au arătat că voluntariatul reduce simptomele cu care se confruntă persoanele afectate de depresie.

Cercetarea a analizat date obținute de la 27.301 participanți din 15 țări și confirmă perspectiva creștină care încurajează oamenii să fie alături de cei care sunt în nevoie, să ofere compasiune și ajutor și să se implice în problemele societății.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button