familie

Studenți pentru Viață de la Universitatea Fresno obțin locuri de parcare în apropierea sălilor de curs și bibliotecii pentru studentele însărcinate

Studenți pentru Viață (SPV) de la Universitatea de Stat din Fresno (statul american California) au convins administrația școlii să acorde două spații de parcare pentru studentele viitoare mame, situate lângă biblioteca universitară și principala clădire în care se află sălile de curs. Inițiativa a plecat de la experiența unor studente din perioada când au fost însărcinate. Acestea aveau loc de parcare doar în campus, iar până la sălile de curs sau la bibliotecă erau nevoite să meargă pe jos chiar și 30 de min.

Bernadette Tasy, fostă președintă a SPV, în prezent președintă a Fresno Pro-Life Future (Viitorul Pro-Viață pentru Fresno) s-a implicat încă din luna octombrie a anului trecut în rezolvarea problemei locurilor de parcare pentru studentele însărcinate. Tasy a făcut vizite la numeroase departamente, unde răspunsul a fost că nu există locuri de parcare disponibile. Aceasta nu a renunțat însă și până la urmă a găsit persoana din administrație care le-a găsit cele 2 locuri de parcare.

„Uneori sdudentele (gravide) caută un semn pentru a nu comite avort. Sper ca atunci când vor trece pe lângă locurile de parcare să simtă că nu sunt singure în campus și că pot în același timp să fie și însărcinate și să aibă și rezultate bune la școală”, a declarat Tasy.

Actualul președinte al SPV de la Universiatea Fresno spune că „SPV caută în permanență să găsească noi moduri de a ajuta studentele gravide sau mame din campus.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

O inițiativă similară s-a materializat în august 2018 la Ball State University (Muncie, statul Indiana), unde Senatul Studenților și SPV au colaborat pentru obținerea locurilor de parcare.

Sursă: studentsforlife


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button