familie

Părinții unui bebeluș de cinci luni au fost nevoiți să îi schimbe sexul în certificatul de naștere

Madelisha Hiscock, o mama sud-africană, s-a dus în timpul sarcinii la analizele de rutină, inclusiv la ecografiile de trimestre.

La primele 3 ecografii, mamei i s-a spus că va avea o fetiță. La cea de-a patra ecografie însă, mama a aflat de la medic că bebelușul avea să fie băiețel.

Cei doi stabiliseră deja numele fetiței când au primit vestea că vor avea un băiețel.

Uimiți și încântați de veste, părinții viitorului bebeluș au schimbat puțin planurile. Bebelușul avea să se numească Kenneth.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La naștere, mamei i s-a spus că a adus pe lume un băiețel sănătos, însă la un control medical, băiatul lor a redevenit fetiță.

La câteva luni de la naștere părinții au simțit că ceva nu e în regulă cu nou-născutul și l-au dus la medic.

Acolo au aflat o veste incredibilă: copilul lor suferea de hiperplazie congenitală a glandelor suprarenale, o boală destul de rară ce făcea că sexul copilului lor să fie ambiguu.

Astfel, medicii au hotărât să testeze sângele bebelușului, pentru a determina printr-o analiză cromozomială dacă este fetiță sau băiat.

Deși la naștere copilul fusese declarat băiat, în realitate părinții au adus pe lume o fetiță.

A fost așadar necesar că părinții să schimbe certificatul de naștere al copilului și să modifice sexul din masculin în feminin.

Hiperplazia congenitală a glandelor suprarenale presupune multe dezechilibre hormonale ce pot duce la o dezvoltare ambiguă a organelor sexuale, ce adesea necesită intervenții chirurgicale însă, sexul persoanei este determinat în cele din urmă genetic.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button