familie

Vot masiv pro-viață în SUA: candidații pro-viață au câștigat președinția și multe locuri din Senatul și Camera Reprezentanților

trump-1-1024x576

Trump, care s-a declarat în numeroase rânduri pro-viață, câștigă cu 289 de electori față de 218 pentru Clinton (rezultate în curs de actualizare) – o victorie remarcabilă pentru un candidat care nu a avut presa de partea lui.

În afară de presă, Clinton a mai beneficiat și de sprijinul celei mai mari organizații de promovare a avortului din SUA și din lume, Planned Parenthood, aflată sub investigare de către autorități pentru traficul ilegal și lipsit de etică de organe fetale și de feți întregi avortați în ultimul trimestru de sarcină.

Republicanii și-au asigurat majoritatea în Senat și în Camera Reprezentanților.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Senatorul (republican) pro-viață Marco Rubio își învinge contra-candidatul pro-avort (democrat) în statul Florida.

În Indiana, la Senat, republicanul pro-viață Todd Young și-a învins și el rivalul, pe democratul Evan Bayh. Postul de guvernator al statului Indiana a fost câștigat tot de un republican pro-viață, Eric Holcomb, cu toate că cele mai mari șanse la acest scaun părea să le aibă democratul John Gregg.

În Illinois, însă, deși tot republican și el, Mark Kirk a pierdut cursa pentru Senat – foarte posibil deoarece a fost singurul republican care a votat împotriva unei legi care ar fi oprit acordarea de fonduri publice celei mai mari organizații de promovare a avortului din SUA și din lume, Planned Parenthood, după ce aceasta fusese implicată în 2015 într-un scandal masv, care se anchetează în continuare, de trafic ilegal cu copii avortați în ultimul trimestru de sarcină și cu țesuturi de la aceștia. Detaliile din jurul acestor dezvăluiri au șocat America și i-au făcut pe mulți din americani să ceară sistarea finanțării publice pentru Planned Parenthood.

În Wisconsin, republicanul Ron Johnson l-a învins detașat pe democratul Russ Feingold la Senat. Ron Johnson s-a remarcat printr-o activitate intensă de promovare a protejării copiilor nenăscuți și de combatere a avortului la cerere după 20 de săptămâni de gestație.

În North Carolina, senatorul pro-viață Richard Burr a învins-o pe contra-candidata sa pro-avort, Deborah Ross, într-o cursă care va asigura controlul Senatului pentru republicanii din statul respectiv.
În Ohio, senatorul pro-viață Rob Portman, care a votat 100% pro-viață de-a lungul carierei sale politice, l-a învins pe Ted Strickland, fostul guvernator pro-avort al statului.

 

Citește și Incredibilă ipocrizie: Hillary Clinton dă exemplu România pentru „forțarea femeilor să nască”, deși suntem a doua țară în lume ca procent al avorturilor

 

Citește și Alegeri SUA: Hillary Clinton felicită cea mai mare rețea de clinici de avort din SUA la 100 de ani de la înființare

 

Citește și Alegeri SUA: Donald Trump versus Hillary Clinton în chestiuni pro-viață și pro-familie

 

Citește și Scandalul Planned Parenthood

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button