miracolul vieţii

Statele Unite: Născută fără mâini, Sara, o fetiță de 10 ani, câștigă o competiție națională de caligrafie

Sara Hinesley are de 10 ani și nu înțelege de ce este atât de remarcabil faptul că a câștigat o competiție națională de scris de mână

Ea pictează, desenează și modelează lutul. Poate scrie în engleză și puțin în limba mandarină. Anul acesta a învățat să scrie folosind scrierea cursivă și i s-a părut că este „cam ușor”.

Pentru ea nu contează faptul că s-a născut fără cele doua mâini.

„N-am auzit-o niciodată pe această fetiță spunând: Nu pot”, a declarat Cheryl Churilla, învățătoarea Sarei. 

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Sara, elevă în clasa a treia la Școala Catolică Regională Sf. Ioan din Frederick, Maryland, a câștigat premiul național Nicholas Maxim pentru anul 2019. Premiul este acordat anual la doi elevi cu nevoi speciale – unul pentru caligrafie, altul pentru originalitatea textului.

Sara nu a purtat niciodată o proteză. „Când îi era oferit ajutor sau vreun instrument care i-ar fi putut ușura unele sarcini, ea îl respingea”, a spus mama ei, Cathryn Hinesley.

Pentru a scrie, Sara își strânge creionul între brațe. Se concentrează pe formele literelor, fiecare punct și curbă. 

„Îmi place modul în care se formează literele”, spune Sara. „Este ca un fel de artă.”

Sara a venit în Statele Unite din China cu aproximativ patru ani în urmă pentru a se alătura noii sale familii. În acel moment știa să vorbească și să scrie în limba mandarină, dar a învățat repede și engleza cu ajutorul surorii ei de aceeași vârstă cu ea, Veronica.

În timpul liber, Sarei îi place să deseneze, să înoate, să se joace cu sora ei și să meargă la clubul de șah al școlii. 

„Sara este o dovadă a perseverenței”, a spus mama ei. „În fiecare zi sunt uimită de lucrurile pe care le poate face și pe care alege să le facă. Ea nu încearcă să găsească căi de a evita obstacolele, ci caută o modalitate pentru a-și îndeplini sarcina.”

a close up of text on a white background: A sample of Sara Hinesley's handwriting.

© Cathryn Hinesley/Cathryn Hinesley A sample of Sara Hinesley’s handwriting.
Sursă: msn.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button