miracolul vieţiisfaturi pentru tineri

Această adolescentă de optsprezece ani nu și-a ascultat prietenii și a decis să nu avorteze, alegând să nască copilul și să îl dea spre adopție

Decizia ei nu a fost pe placul tuturor, dar a fost cea corectă pentru ea și copilul ei

Kelly Clemente lucra ca voluntar la un centru care oferea îngrijire femeilor care aveau de-a face cu sarcini nedorite. Ea se ocupa de pregătirea trusourilor (produse pentru nou-născuți) pentru aceste femei, dar nu și-a imaginat vreodată că va fi și ea în situația lor. „Eu nu voi fi niciodată ca aceste femei! Vreau să le ajut, dar mie nu mi se va întâmpla niciodată ceea ce li se întâmplă lor”, obișnuia Kelly să se gândească, însă, dintr-o dată, totul s-a schimbat.
La 18 ani a aflat că este însărcinată. Tocmai începuse primul semestru la facultate. Era o fată tipic americană. Kelly a vorbit cu tatăl copilului, dar acesta a respins orice implicare în legătură cu sarcina ei sau cu viitorul copil..

Părinții i-au fost alături

Kelly nu știa cum vor reacționa părinții ei. Credea că se vor înfuria la aflarea veștii, dar spre marea ei mirare aceștia au fost foarte înțelegători. Părinții au susținut-o și au fost mândri de ea când Kelly i-a anunțat că va naște copilul și îl va încredința spre adopție. Sora mai mică a lui Kelly a fost adoptată. Împreună cu părinții, Kelly a mers la un centru creștin pentru femei gravide, unde a fost pusă în contact cu două cupluri interesate să-i adopte copilul. Unul dintre cupluri li s-a părut cel mai potrivit pentru „a primi comoara”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Opțiunea de a adopta

Alegerea a fost însă foarte dificilă pentru că, după cum ne spune Kelly, „iubeam acest copil atât de mult, dar nu îi puteam da un tată și nici nu frați sau surori pentru mult timp. Nu puteam să îi dăruiesc nimic din ceea ce consideram că merită.”

Kelly e conștientă de faptul că situația ei nu este una tipică, iar alegerile pe care alte femei sau familii trebuie să le ia când se confruntă cu o sarcină nedorită nu sunt ușoare. Kelly a decis să își împărtășească experința, deoarece există multe discuții în zilele noastre despre dreptul de a alege, așa cum este justificat avortul. În opinia lui Kelly, alegerea liberă ar trebui să includă opțiunea de a da copilul spre adopție, binecuvântându-l cu o familie minunată. „Există multă iubire de oferit”, consideră Kelly.

Kelly apreciază în mod deosebit femeile care își duc sarcina la termen și decid să păstreze copilul, asumându-și rolul de mame singure. Totuși, în cazul ei ea a considerat că aceasta nu este cea mai bună opțiune pentru copil.

Curajul și alegerea lui Kelly

Testimonialul lui Kelly este o dovadă de curaj, mai ales ținând cont de multe momente dificile prin care a trecut. Au fost clipe când așa-zișii prieteni și-au arătat adevărata față și, în loc să îi ofere ajutorul, au destabilizat-o din punct de vedere emoțional. La un moment dat, cineva chiar i-a spus, „dacă nu avortezi, o să îmi pierd tot respectul pentru tine”.
Kelly a mai avut parte de clipe grele, printre care și descoperirea infidelităților a tatălui copilului. Însărcinată în luna a 8-a, adolescenta a fost devastată și disperată și chiar s-a gândit la sinucidere. A ieșt în stradă și spera ca o mașină să le curme viața, ei și copilului din pântec. Atunci Kelly a simțit „vocea liniștită, abia perceptibilă” a lui Dumnezeu, venind din interiorul ei, care îi spunea că „nu te-am părăsit”.

Kelly a renunțat la ideile suicidale, de îndată ce și-a dat seama că era iubită de un Dumnezeu cu adevărat măreț care iubește nespus oamenii și care nu o judeca pentru sarcina ei. Milostivirea lui Dumnezeu a însoțit-o și atunci când a intrat în capela spitalului după ce a petrecut trei zile minunate cu copilul ei și s-a rugat ca „totul să fie bine”, apoi a încredințat bebelușul noilor săi părinți.

20 000 de cazuri pe an
Atunci când femeile știu că adopția este o posibilitate reală și o alegere bună, acest lucru poate salva viețile multor copii care, altminteri ar fi avortați, pentru că mamele lor se simt sub presiunea de a face acest lucru, crezând că nu există alte alternative. În Statele Unite anual sunt 20 000 de cazuri de adopții, similare cu povestea lui Kelly, însă numărul de avorturi este de peste 900 000.

Fiul lui Kelly are acum 10 ani și știe ca ea este mama lui biologică. Kelly și-a găsit pacea văzând cum fiul ei crește fericit și sănătos.

Sursă: aleteia.org


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button