criza de sarcină

Sprijinul în criza de sarcină, o lucrare tămăduitoare: Centrul Alexandra are o nouă locație

Noul sediu al Centrului „Sf. Alexandra Împărăteasa”, care oferă sprijin pentru femei în criză de sarcină și familii, a fost inaugurat vineri, în prezența unui ierarh delegat de Patriarhul Daniel.

Data a fost aleasă pentru a coincide cu sărbătoarea Izvorul Tămăduirii. „Exact despre sprijin și tămăduire este misiunea acestui centru”, a spus Alexandra Nadane, directoarea Asociației pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei.

Au participat colaboratori, jurnaliști și beneficiare ale serviciilor de sprijin oferite de asociație – femei însărcinate și mame singure cu copiii lor.

Evenimentul a început cu tăierea panglicii, și a continuat cu slujba de binecuvântare, oficiată de Episcopul-vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Lucrarea aceasta este sfântă și mare”, a adăugat ierarhul, referindu-se la activitatea Centrului „Sf. Alexandra Împărăteasa”.

„Este sfântă, pentru că este în acord perfect cu învățătura Sfintei Evanghelii”, a explicat Preasfințitul Părinte Varlaam, și este mare „pentru că tinerii, copiii, nou-născuții sunt viitorul și speranța unei națiuni și a Bisericii, iar în vremurile acestea, când țara noastră se confruntă cu cea mai mare prăbușire demografică, salvarea fiecărui prunc este o lucrare măreață, o lucrare importantă”.

„Noi învățăm, potrivit Sfintei Scripturi, că existența persoanei umane începe odată cu concepția, cu zămislirea pruncului în pântecele mamei sale”, a continuat episcopul-vicar patriarhal.

PS Varlaam: Persoană umană deplină din momentul zămislirii

„Arhanghelul Bunei Vestiri îi spune Fecioarei Maria (…) că în embrionul zămislit în pântecele Fecioarei Maria de la Duhul Sfânt stă întreaga Persoană și lucrare mântuitoare a Fiului lui Dumnezeu. Iată deci că nu se pune problema în ce moment după zămislire apare sufletul și când apare persoana umană în înțelesul actual.”

Episcopul-vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul a fost delegat de Părintele Patriarh Daniel la evenimentul de vineri, 29 aprilie 2022. Foto: Basilica.ro / Raluca Ene

„Noi, după învățătura revelată de Dumnezeu prin profeți și, mai târziu prin Însuși Fiul Lui, Mântuitorul nostru Iisus Hristos, credem că persoana este deplină încă din momentul zămislirii și în el se reflectă nu doar întreaga persoană umană, ci întregul univers”, a adăugat Preasfinția Sa.

„Și științele moderne ne arată că fiecare persoană este irepetabilă, ceea ce ne arată că Dumnezeu face un partener unic de dialog cu El pe fiecare dintre noi. De aici valoarea inestimabilă a vieții”, a mai explicat Preasfinția Sa.

„Aducem din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel un cuvânt de felicitare și de binecuvântare tuturor sponsorilor, colaboratorilor care sprijină asociația și, prin ea, sprijină tinerele mame care se confruntă cu greutățile inerente vieții, mai ales că traversăm o perioadă dificilă din toate punctele de vedere”, a mai transmis ierarhul în încheierea alocuțiunii sale.

Alexandra Nadane: Misiunea pro-viață, o lucrare tămăduitoare

„Exact despre sprijin și tămăduire este misiunea acestui centru”, a spus Alexandra Nadane vineri, 29 aprilie 2022. Foto: Basilica.ro / Raluca Ene

Alexandra Nadane a afirmat că relocarea în timp record a Centrului „Sf. Alexandra Împărăteasa” a fost resimțită de toți cei implicați ca o minune.

„A trebuit apoi să luăm o decizie despre ziua inaugurării – și am ales această zi, de Izvorul Tămăduirii. Au fost și motive tehnice – la Linia verde de telefon a centrului sună zilnic femei în criză de sarcină și e nevoie de un spațiu în care să putem să le primim; dar mai important a fost că astăzi este această sărbătoare a tămăduirii, a sprijinirii. Și exact despre sprijin și tămăduire este misiunea acestui centru”, a spus ea.


Linia verde pentru femei în criză de sarcină este 0800.070.013. Apelul este gratuit


„În predica de astăzi, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a explicat că Hristos este Izvorul Tămăduirii, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, iar sărbătoarea Izvorul Tămăduirii se referă la calitatea Maicii Domnului de a fi și ea Izvor al Tămăduirii, deoarece primește de la Hristos acest dar”, a continuat Alexandra Nadane.

„Pe lângă efortul uriaș al colegelor mele de la centru și al altor colaboratori împreună cu care ne străduim să venim în sprijinul femeilor în criză de sarcină, avem mereu nevoie de ajutor de sus. Victoria vieții asupra amenințării morții nu se poate realiza fără sprijin ceresc”, a explicat ea.

Alexandra Nadane și-a exprimat recunoștința pentru „bunăvoința părintească” arătată de Patriarhul României față de demersul de sprijin al femeilor în criză de sarcină și al copiilor lor. Foto: Basilica.ro / Raluca Ene

„Aș vrea să mulțumesc în mod special Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru bunăvoința părintească față de demersul de sprijin al femeilor în criză de sarcină și al copiilor lor, al copiilor și al familiilor.”

Directoarea asociației i-a mulțumit ierarhului pentru slujba de sfințire: „Sperăm ca harul Duhului Sfânt să ajute pe mame și să îi ajute pe copii; Maica Domnului i s-a arătat unui viitor împărat la Izvorul tămăduirii, iar noi dorim să fie cât mai multe mame care vor alege viața pentru copiii lor, căci toți poartă chipul Împăratului ceresc în ei”.


Noua adresă a centrului este Victoria Business Center, Tronson 5, Etajul 2, Calea Victoriei 155, București


În legătură cu relocarea neașteptată și în regim de urgență a centrului, Alexandra Nadane a spus: „Pe locul Izvorului Tămăduirii s-au ridicat mai multe locașuri în timp, pentru că, după ce unul era distrus, Dumnezeu rânduia să fie un altul ridicat. Iată că și noi ne aflăm astăzi într-un sediu nou. E o purtare de grijă de sus, care se manifestă prin oamenii care ne sprijină pentru ca să sprijinim. Căci centrul nu există pentru noi, ci pentru cei care au nevoie de serviciile lui”.

Recunoștință față de sprijinitori

În continuare, Eminia Zeana, beneficiară a serviciilor de sprijin și consiliere oferite gratuit de asociație, a dat mărturie despre importanța acestui demers: „Sunt recunoscătoare că m-au susținut și m-au ajutat. Fiind mamă singură cu doi copii, mi-a fost destul de greu și m-a încurajat foarte mult să știu că cineva este alături de mine și că mă susține tot timpul. Mamele chiar au nevoie de aceasta”, a spus ea.

Jurnalista Cristina Teleanu, realizator Trinitas TV, s-a numărat printre cei care au primit Diploma de recunoștință pentru susținerea relocării centrului în regim de urgență. Foto: Basilica.ro / Raluca Ene

Cei care au susținut relocarea și amenajarea noului centru au primit Diplome de recunoștință. Printre aceștia, Vlad Chiperi, om de afaceri român care lucrează la Londra, și Cătălin Popescu, de la Studioul de creație Wincero din Rădăuți, firma care va crea noua identitate vizuală a celor două centre ale Asociației pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei.

Un copil talentat a cântat pentru sprijinirea mamelor și copiilor

Maria Iacșa a câștigat de curând Locul I pe țară la clasa a IV-a, cu 100 de puncte, în cadrul Olimpiadei Naționale de Muzică Instrumentală. Ea cântat la pian vineri, 29 aprilie 2022, la inaugurarea noului sediu al centrului. Foto: Basilica.ro / Raluca Ene

Evenimentul s-a încheiat cu un recital la pian oferit de Maria Iacșa, în vârstă de 11 ani, elevă în clasa a IV-a la Școala de Arte Nr. 3 și Școala „Elena Văcărescu” din București (Profesor îndrumător: Carmen Enescu).

Tânăra a interpretat „Șase dansuri românești” de Béla Bartók, care au fost urmate cu un bis din muzica lui Franz Joseph Haydn.

Maria Iacșa a câștigat de curând Locul I pe țară la clasa a IV-a, cu 100 de puncte, în cadrul Olimpiadei Naționale de Muzică Instrumentală desfășurată la Deva, Hunedoara, în perioada 14-16 Aprilie 2022.


Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei a deschis la București două centre sociale care oferă servicii de consiliere și sprijin pentru familiile numeroase, mamele singure și femeile în criză de sarcină: Centrul Sf. Alexandra Împărăteasa, inaugurat în 2017, și Centrul Sf. Împărăteasă Elena, inaugurat în 2020, de Ziua Sf. Martiri Brâncoveni.

Primul centru oferă sprijin pe termen lung, iar cel de al doilea este specializat în intervenții rapide pe termen scurt. A fost nevoie de deschiderea unui al doilea centru, deoarece cererile de ajutor depășiseră capacitatea de funcționare a Centrului „Sf. Alexandra Împărăteasa”.

În primii cinci ani de funcționare, Centrul „Sf. Alexandra Împărăteasa” a oferit sprijin pentru 1.000 de femei.

Donează

SMS

Trimite textul DOI prin SMS la 8845 (2 euro lunar)

Card

Prin aplicația mobilPay

Paypal

Pentru centrulalexandra

Virament bancar

Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei
Cod fiscal: 36913780
RO79RNCB0082153361040001 LEI
RO52RNCB0082153361040002 EURO
RO25RNCB0082153361040003 USD

Galerie foto: Sfințirea noului sediul al Centrului Sf. Alexandra Împărăteasa (2022

Centrul Sf. Alexandra: De la dezastrul unei mutări neașteptate la un sediu în centru, minunile se întâmplă prin oameni


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button