Marxism cultural

SONDAJ: 70% din austrieci cred că Islamul nu-și are locul în Occident

Aproape jumătate dintre austrieci (45%) cred că în țara lor practicarea Islamului nu ar trebui să aibă același statut ca practicarea religiei creștine, potrivit unui studiu al Universității din Salzburg, publicat joi, cu câteva zile înainte de alegerile legislative.

70% dintre respondenți au mai spus că Islamul nu-și are locul în Occident.

În Austria, Islamul este cult recunoscut oficial din 1912. Azi, după politici de imigrație susținute, 8% din populație este de religie musulmană.

Majoritatea austriecilor se pronunță însă în studiu pentru restrângerea practicilor religioase ale musulmanilor și afirmă că uneori se simt străini în propria țară.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

59% se tem ca unii musulmani să nu fie teroriști.

Iar 48% cer interzicerea construcției de moschei

Studiul a fost realizat în 2018 pe un eșantion de 1.200 de persoane.

Poate aceasta explică de ce conservatorii conduși de fostul cancelar Sebastian Kurz, care au viziune mai restrictivă în privința imigrației, sunt favoriți la alegerile parlamentare de duminică.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button