Marxism cultural

Reprezentanța Patriarhiei la Bruxelles: Raportul Matić amplifică diviziunile din interiorul UE

de Redacția Stiripentruviata.ro

Reprezentanța Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituțiile Europene a transmis că Raportul Matić amplifică diviziunile din interiorul Uniunii Europene cu privire la aspecte sensibile, care ar trebui reglementate exclusiv la nivel intern de fiecare stat membru, conform documentului fondator al Uniunii.

„În contrast flagrant cu Tratatul de Funcționare a Uniunii Europene, care prevede în mod clar că [reglementările în] domenii ca sănătatea și educația sunt exclusiv de competența statelor membre, Raportul Matić încearcă să creeze impresia unui consens global cu privire la subiecte care de fapt rămân extrem de sensibile în interiorul familiei statelor membre UE”, se arată într-o informare publicată pe site-ul reprezentanței.

„Reprezentanța Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituțiile Europene ia act cu regret de acest rezultat, care este semnul unei tendințe tot mai pronunțate la nivel european de a înlocui protejarea drepturilor fundamentale – dreptul la viață, la libertate de conștiință și drepturile părinților – cu ideologii șocante care ignoră problemele și nevoile reale, amplificând în schimb diviziunile dintre popoare, culturi și state în Europa actuală.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La dezbaterile din Comisia pentru Drepturile Femeii și Egalitatea de Gen (FEMM) a Parlamentului UE, „numeroși reprezentanți ai societății civile au subliniat contrastul flagrant dintre intenția nobilă a raportului și numeroasele lui aspecte controversate, care ies din aria de competență a Uniunii Europene”, informează reprezentanții BOR de la Bruxelles.

Raportul Matić a fost adoptat în cursul zilei de joi în Parlamentul European. Aspectele controversate sunt:

  • promovarea avortului;
  • criticarea dreptului cadrelor medicale la obiecția de conștiință;
  • promovarea educației sexuale obligatorii pentru copii începând din școala primară;
  • promovarea ideologiei de gen (care spune că genul masculin sau feminin nu are legătură cu sexul biologic, ci este o chestiune de alegere a persoanei).

Reprezentanța Permanentă a Bisericii Ortodoxe Române la Bruxelles este membră a Comitetului Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe lângă UE (CROCEU). Președintele reprezentanței este Părintele Mitropolit Nifon al Târgoviștei, iar vicepreședinte este Părintele Mitropolit Iosif al Europei Occidentale.

Biserica Ortodoxă Română este cea mai mare Biserică Ortodoxă din Uniunea Europeană.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button