sindrom Down

Schior canadian medaliat la olimpiadă, inspirat de fratele său care suferă de dizabilități

alexbilodeau

 de Jill Stanek

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Schiorul canadian Alex Bilodeau, primul schior de freestyle care a câștigat două medalii de aur la rând, explică ce l-a motivat:

„Când sunt pe schiuri, colegii mă inspiră. Mă determină să fiu zilnic tot mai bun, să merg mai repede, mai departe. Dar un efort de pregătire de patru ani e foarte lung. Așa că dimineața, când mă trezesc, fratele meu este cel care se află alături de mine”.

Într-un reportaj prezentat la NBC, Alex Bilodeau spune despre fratele lui, Frederic, care are paralizie cerebrală: „Eu mă plâng de orice. În schimb el, care are toate motivele din lume să o facă, nu se plânge niciodată. Și știți de ce? Îi place viața. Ia ce e mai bun din ea”.

 Sursă: LifeNews.com

Traducere: Ștefana Totorcea

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button