Marxism cultural

Sabatina James, scriitoare pakistano-austriacă, De ce nu arată liberalii occidentali mai multă solidaritate cu Asia Bibi?

De ce nu arată liberalii occidentali mai multă solidaritate cu Asia Bibi? Doar ar avea motiv, conform propriilor “idealuri”, care o fac pe Bibi candidata perfectă pe care să o sprijine:
– este femeie
– este de culoare
– aparține unei minorități persecutate în Pakistan
De unde această tăcere a “progresiștilor” față de o femeie care a stat peste 8 ani în celulă, condamnată la moarte, pentru că chipurile l-ar fi insultat pe profetul Mahomed?
Este de presupus că liberalii europeni sînt cu toții de părere că Bibi chiar a făcut ceva imoral pentru care trebuie pedepsită – a criticat islamul, unde mai pui că e și catolică – asta chiar nu se poate!
Curtea Europeană tocmai a pedepsit-o recent pe o austriacă cu amendă pentru că l-a “jignit” pe Mahomed. Ceea ce a dovedit încă o dată, cu claritate, ce îi leagă pe liberali și pe islamiști – este lupta lor pentru islam și creștinofobia lor pronunțată. Progresiștii europeni se deosebesc de islamiști doar prin dimensiunea pedepselor aplicate criticilor. În timp ce în Pakistanul meu natal, pentru insultarea islamului ești linșat de către gloată, în Europa ești pedepsit cu procese în instanță și amenzi, cu linșaj mediatic și cu cenzură.

Sabatina James, scriitoare pakistano-austriacă


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button