opinii

Referendumul e un drept al poporului de fiecare dată când sunt îndeplinite condițiile de inițiere, nu doar când le place unora

de Cristina Popescu, Facebook

Atitudinea stupidă sau interesat obstrucționistă a opoziției useristo-cioloșiste și a președintelui în privința referendumului pentru căsătorie este și va fi un colac de salvare pentru PSD, care va putea profita de temă dacă adversarii vor persista în a-l bloca.

Deja USR și Cioloș s-au văzut în situația de a cere un referendum invocând suveranitatea poporului, după ce un an de zile au luat în derâdere un alt referendum -cel pentru căsătorie- pornit chiar dinspre populație, ceea ce face ca demersul lor să pornească din start cu un deficit de credibilitate.

Nu era mai bine ca USR, Iohannis, Cioloș să nu fi combătut și împiedicat prin toate mijloacele referendumul pentru căsătorie, ca să arate că respectă dreptul suveran al poporului la definirea propriilor instituții, drept la care acum fac apel?

Poate acum se vor trezi la realitate și vor înțelege că referendumul e un drept al poporului de fiecare dată când sunt îndeplinite condițiile de inițiere, nu doar atunci când le place lor; sau poate măcar liberalii trag învățămintele necesare și nu lasă puterea să monopolizeze integral (fie și ipocrit-interesat) tema familiei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește mai multe opinii de Cristina Popescu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button