pedofilie

Recentele modificări la Codul Penal au redus pedepsele pentru pedofili

Modificările recente la Codul Penal încurajează abuzul sexual al minorilor, arată o investigație a jurnaliștilor de la ziarul Libertatea.

Dacă până acum un agresor sexual de copii nu putea ieși din închisoare decât după executarea a cel puțin 4 ani și 8 luni, noul Cod Penal reduce această perioadă minimă la trei ani și jumătate de pedeapsă.

De asemenea, pedeapsa minimă pentru actul sexual cu minorii care practică prostituția a scăzut la trei luni. Aceasta în condițiile în care aceste acte sunt grav penalizate în țările civilizate, pentru a combate traficul de persoane.

Zaristii de la Libertatea au mai aflat că 507 de pedofili au fost puși în libertate de instanțe, în timp ce 785 de agresori sexuali (atâ de adulți, cât și de copii) au primit pedeapsă fără executare.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În plus, condamnații pe viață pot primi de acum acum eliberarea condiționată după doar 15 ani de detenție, nu 20, ca până în prezent.

Publicația online Active News consideră că în România legea era deja prea blândă față de agresorii de copii și că România ar fi devenit un rai al pedofililor, inclusiv străini.

În 2015, un pedofil eliberat condiționat de judecători a recidivat și mai grav, iar anul trecut, cazul polițistului pedofil a șocat opinia publică.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button