teoria genului

Reacții la declarația lui K. Iohannis că 70% din instituții vor avea experți în egalitatea de gen

de Ștefania Armanca

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, 20 septembrie, la New York, că, până în 2020, 70% dintre instituțiile din Romania vor avea experți în egalitatea de gen. Declarația a fost făcută la lansarea „Raportului comun HeForShe 10x10x10 Impact Champions”.

Declarația a trecut destul de neobservată în spațiul românesc, din cauza puținei cunoașteri de care are parte ideologia gender, căreia îi aparține. Comentariile de pe hotnews.ro la știrea cu această declarație arată însă că există din ce în ce mai mulți români care înțeleg că ideologia gender este o formă a ideologiei comuniste și că este la fel de reală ca aceasta, experții de care vorbește președintele că vor fi în 70% dintre instituțiile țării fiind nimic altceva decât noii activiști de partid care supervizează ideologic orice instituție.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Iată fragmente de la unele dintre ele.

Sesizând că experții în egalitatea de gen au rolul viitorilor activiști de partid, un comentator scrie:

Cu asta se ocupă președintele României? Cu înființarea de posturi de komisari pt. egalitate de gen?

Lipsa cultivării identității de gen și înlocuirea ei cu confuzia de gen este remarcată de un comentator:

SheForShe, HeForHe Dar experți în roluri de gen cand o sa avem?

Alt comentariu trimite la Sandra Pralong, cea care îi face președintelui agenda pe LGBT:

De ce nu ați postat comentariul pe care l-am remis aseară? […] V-a deranjat faptul că am făcut referire la Sandra Pralong, cea care îl inspiră pe domnul președinte în politica LGBT, și v-a fost teamă să nu vă certe că lăsați să fie criticată în comentarii?


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

3 Comments

 1. Eu n-am inteles teama din articolul dvs, am gasit inregitrarea video si nu mi se pare suspect. Ideea pe care am inteles-o la ‘egalitatea de gen’ proclamata e ca in institutiile publice vor avea sanse egale la angajare atat femei cat si barbati. (asistenta sociala, politie, jandrmerie, justitie, controlul frontierelor, personal penitenciar). Videoul este gasibil pe youtube incarcat de agerpres.

  1. „Expertii in egalitatea de gen” fac parte din ideologia „woke/wokeness/SJW”, ceva ce a dus la momente ca cele experimentate de Andrei Serban, fost Director al teatrului de la universitatea columbia din SUA :https://www.youtube.com/watch?v=RUuD1d9-tnQ
   Pe scurt, genu acesta de experti imping la angajarea minoritatilor sau al unuia din genuri in detrimentul meritului. O sa duca la cazuri unde un barbat cu mai multe studii sau experienta o sa fie respins si o femeie o sa fie angajata desi nu-i la fel de bine pregatita. La fel si la cazurile contrare, unde un barbat o sa fie angajat in detrimentul unei femei ca sa mentina statistica de 50/50 % de egalitate a genului in universitate.
   Dar ca sa te intreb pe tine, au barbatii din romania vre-un drept pe care nu il au si femeile? Scrie in constitutie undeva ca numai barbatii au voie sa faca ceva si femeile nu? Raspunsul clar e nu. Atunci de ce avem nevoie de acesti experti in egalitatea de gen? Si mai si cand universitatiile sunt dominate de femei. Cred femeie reprezinta 60% din studentii si profesori actuali in universitati

 2. Chiar nu e nevoie de acești ideologi. Ei se vor ocupa cu falsa problema a discriminării femeilor. Ca ,, sunt date afara,, si angajati bărbații… Sau ca la același post de medic sa zicem el are salariu mai mare decât ea, doar ca el e bărbat… Cata prostie… Cat de înapoiat sa fii sa mai zici ca exista așa ceva.
  In societatea actuala femeile sunt cele mai favorizate, existând doar posturi specific feminine văzând personalul din spitale, birouri, magazine, etc Nu stiu ce ar fi tipic pt bărbați in afara de construcții. Ele sunt mai favorizate si salariile sunt egale intotdeauna. Poate acum 200 de ani se intamplau discriminări. Acum sub nici o forma dar intenția e cu totul alta.
  Tâmpenia cu genul este o încercare de a aduce minorități violente si alti ciudați in mijlocul angajaților, țipându- se tare ca ar fi discriminați. Se căuta amestecarea ,, graului curat cu neghina,, a celor care si vad de treaba cu oameni vicioși care au ajuns sa si schimbe comportamentul acceptand obiceiuri anormale.
  Ăștia or sa fie niste ideologi care căuta sa introducă tot felul de neaveniți care se cred femei in mijlocul celor normali. E clar ca nu e bine. Ca argument o sa se spună mereu discriminare , fara alte argumente, ca un lait motiv repetat obsesiv…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button