homosexualitatelibertate de conștiințăteoria genului

Artiști creștini au lipsit sau au plecat mai repede de la ceremonia „satanică” de la Premiile Grammy

Mandisa-240x160
Mandisa a preferat să nu mai participe la decernarea Premiilor Grammy

de Kirsten Andersen, LifeSiteNews, 28 ianuarie 2014

Ceremonia de decernare a Premiilor Grammy, din 26 ianuarie, a vrut să șocheze cu orice preț. Cântăreți îmbrăcați sumar, „căsătorii“ între persoane de același sex descrise în versuri anticreștine, simularea de acte sexuale și reprezentația plină de simboluri satanice a cântăreței pop Katy Perry – cândva cunoscută ca artista creștină Katy Hudson – sunt doar câteva din cascadoriile de pe scena unui eveniment care a părut în mod special conceput pentru a-i ofensa pe credincioșii creștini.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În timp ce majoritatea reprezentanților industriei muzicale prezenți au ovaționat manifestările provocatoare, câțiva au decis că le-a ajuns. O cântăreață creștină nominalizată a ieșit din sală în timpul spectacolului, iar o premiată a refuzat să se prezinte pentru a-și ridica trofeele.

Natalie Grant, cântăreață creștină de gospel, a scris pe Twitter: „Am plecat devreme. Am multe de spus, dar mai bine mă abțin. Doar atâta o să zic: Nu m-am simțit niciodată mai onorată să cânt despre și pentru Iisus. Și nu m-am simțit niciodată mai sigură de calea pe care am ales-o“.

După ce rețelele de socializare au luat foc la aflarea deciziei lui Natalie Grant de a părăsi ceremonia, mulți homosexuali acuzând-o de ură, ea a dat următorul răspuns, pe care l-a publicat pe pagina ei de Facebook:

„Nu am spus că am plecat în timpul unei anumite reprezentații. Am spus doar că am plecat devreme. Nu am arătat cu degetul spre nicio reprezentație anume, doar am spus că mi-au venit multe gânduri legate de întregul spectacol, pe care era mai bine să le țin pentru mine, ceea ce am și făcut. Așa că unii care pretind că am condamnat o anumită reprezentație și am fost de acord cu alta e clar că nu au citit atent postarea mea.“

Tot pe Facebook, cântăreața a mai spus: „Nu voi ieși niciodată în stradă cu lozinci în mână. Nu-mi voi folosi celebritatea ca pe o platformă de promovare a unor argumente politice care nu fac decât să despartă, în loc să unească. Am convingerile mele, pe care le urmez, și voi continua să lucrez la mântuirea mea «cu frică și cu cutremur» (Filipeni 2, 12) în fața Domnului.“

Cântăreața și cantautoarea creștină Mandisa, care a câștigat două premii Grammy, la categoriile Cel mai Bun Album de Muzică Creștină Contemporană și, respectiv, Cel mai Bun Cântec Creștin, nu s-a prezentat la ceremonie. „De două ori am participat și de fiecare dată am fost martoră la reprezentații pe care aș vrea să mi le șterg din memorie, deși am văzut destule anul acesta“, a explicat ea, pe pagina personală de Facebook. „Am știut că intrarea într-un mediu care celebrează astfel de lucruri era riscantă pentru mine în acest moment.“

„Poate că, fiind singură (cu Iisus) în timp ce se anunța numele meu, am fost ferită să merg în direcția spre care m-ar fi tras trupul dacă aș fi fost pe acea scenă“, a mai adăugat artista.

Niciuna din artiste nu a menționat ce anume a deranjat-o, dar „suspecta de serviciu“ este piesa lui Katy Perry, Dark Horse, care o prezenta pe fosta cântăreață creștină performând ceva similar unui ritual vrăjitoresc, călărind pe o coadă de mătură și înconjurată de flăcări și demoni. Reprezentația ei a uimit până și presa laică. Publicația E! Online a postat pe Tweeter: „Ăăă, tocmai am fost martori la un ritual real de vrăjitorie în timpul reprezentației lui Katy Perry de la Premiile Grammy?“

Alte motive de îngrijorare pentru spectatorii creștini au fost Same Love – o odă homosexuală cântată de artistul Macklemore în timp ce 33 de cupluri, multe din ele gay și lesbiene, s-au căsătorit în mod legal într-o ceremonie oficiată de Queen Latifah, iar Perry a prins un buchet –, precum și duetul de la începutul spectacolului, în care Beyoncé, sumar îmbrăcată, a simulat acte sexuale cu un scaun, cu Jay-Z, soțul ei, și de una singură.

Chiar și celebritățile care nu au participat la eveniment au comentat spectacolul necuviincios.

„Mi se pare mie sau unele din reprezentațiile de la Grammy sunt realmente demonice?? [sic] Se pare că e mult rău pe lume“, observa pe Tweeter A.J. McCarron, fost fundaș de fotbal american la Universitatea din Alabama.

Rush Limbaugh, gazda conservatoare a unei emisiuni radiofonice, a citat postarea de mai sus, făcută de sportiv a doua zi după ceremonie, comentând: „A fost oribil și josnic“. El a condamnat organizatorii pentru că au prezentat-o pe Katy Perry „îmbrăcată ca o vrăjitoare și arsă pe rug“ și a criticat versurile cântecului lui Macklemore, despre care a spus că „îi atacă în mod deschis pe conservatorii de aripă dreaptă și pe creștini“.

 



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


4 Comments

  1. Da, aşa este, se pare că era nevoie (şi) de această experienţă amară trăită pe propria lor piele, ca să se dovedească încă o dată (a câta oară?) veridicitatea Cuvântului, că adică lumina nu se poate amesteca cu întunericul şi nici copiii lui Dumnezeu nu pot trage în acelaşi jug cu copiii celuilalt. Şmecheria pe care o încearcă de o vreme încoace şi au încercat-o şi de această dată organizatorii Grammy-ului, prin invitarea unor artişti creştini să ia parte la ceremonie, viza, de fapt, o încercare perversă de a legitima într-un fel, prin prezenţa acestora, toate mârşăviile pe care ei le susţin şi le promovează, încercând să sugereze creştinilor (încă) conservatori că este timpul să renunţe la orice fel de „intoleranţă” la ceea ce moralitatea creştină numeşte păcat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button