adolescenţi

Reacții la cazul prietenei Luizei Melencu

Luni, Libertatea.ro a prezentat cazul dramatic al unei prietene a Luizei Melencu. Acesta ilustrează gradul imens de violență cu care se confruntă adolescentele cu statu social vulnerabil și nepăsarea poliției care ar trebui să le protejeze.

Au apărut și reacții la această poveste. Publicistul Cătălin Sturza scrie pe profilul personal de Facebook:

„Ceea ce trebuie spus despre aceste copile de 14-15 ani este că ele sunt practic orfane, extrem de vulnerabile, pe care nimeni nu le apără. Acești copii fără apărare au profilul victimelor pentru rețelele de trafic de carne vie. Ar fi interesant să vedem cum îi protejează Protecția Copilului, dacă îi protejează în vreun fel. 

Dar cine să vadă? Cine să investigheze? Cine să îi apere? Dacă poliția, procurorii și serviciile sunt cum sunt? Parcă ni se demonstrează insistent că nu contăm, că nu (mai) putem face nimic…”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Alexandra Nadane, președinta asociației România pentru viață și Director Executiv la Centrul „Sfânta Alexandra Împărăteasa”, care oferă sprijin și consiliere femeilor și familiilor vulnerabile și în criză de sarcină, scrie, tot pe Facebook:

„Nu știu dacă ce îi scrie acest abuzator victimei sale, Izabela Biră, despre avorturi este adevărat, căci știu că abuzatorii mint foarte mult, inventând orice pentru a-și umili victima, a o controla, a-i tăia aripile sociale. Însă, în general, în relațiile abuzive și în violența domestică, avorturile sunt adesea un mijloc de continua fără nici o schimbarea starea de fapt, adică abuzul.

Din păcate, în astfel de cazuri personalul medical nu este preocupat de situația femeii și de violența pe care o suferă, ignorând că într-o relație abuzivă nu se iau decizii libere de către persoana abuzată. În SUA, multe categorii de angajați (mai ales cei din domeniul medical și transport public) au posibilitatea sau chiar datoria de serviciu să urmeze cursuri pentru depistarea relațiilor abuzive, mai ales în cazul prostituției forțate și a traficului de persoane.

Violența împotriva femeilor nu trebuie să fie mascată de ideologia avortului definit ca bine absolut.”

Iată cum arătau mesajele trimise de agresor fetei:


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button