adolescenţi

ADOLESCENȚA brutală a prietenei Luizei Melencu

Libertatea.ro scrie luni, 5 august 2019, ce i s-a întâmplat cu o lună în urmă unei adolescente de 15 ani din comuna Dioști, județul Dolj, care era prietenă cu Mihaela Luiza Melencu, fata dispărută în aprilie 2019.

Izabela Biră are 15 ani și este elevă în clasa a X-a la Liceul Pedagogic din Craiova. Mama ei stă în Italia, iar tatăl, Mitrică Biră, a decedat la începutul lui iulie, din cauza cancerului. Izabela a rămas să locuiască singură, în casa părintească, din satul Radomir, având drept tutore legal pe vărul ei Alexandru (Sandu) Ciobanu, în vârstă de 48 de ani. Acesta locuiește alături, împreună cu familia lui. 

După moartea tatălui ei, Izabela a întrerupt relația cu Radu Constantin Alexandru, consăteanul ei în vârstă de 22 de ani, pentru că o bătea. Ulterior, acesta a început să o amenințe că o omoară. „L-am blocat pe Facebook, … dar el continua să trimită amenințări prietenelor mele, zicându-le să mi le transmită”, spune fata. 

Pe 4 iulie, pe la zece noaptea, fostul iubit a intrat în curtea Izabelei cu un briceag și un par. Vărul și tutorele fetei era la ea acasă cu soția lui. Pe acesta atacatorul l-a lovit peste cap, umeri și picioare.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Au sunat la 112. După o oră, nu venise nici un echipaj. Am mai sunat o dată. După o oră și jumătate, a venit și echipajul de la Secția 4 Coșoveni, aceeași secție care s-a ocupat inițial de cazul dispariției Luizei Melencu.

Polițiștii s-au răstit la fată că îi dau amendă pentru că a sunat de două ori. Nu au întocmit proces verbal, deși vărul fetei avea sânge pe frunte, iar ușa era stricată după ce fusese lovită cu parul. Nu s-au dus acasă la agresor.

La câteva ore de la publicarea materialului pe site-ul Libertatea.ro, un echipaj de poliție din Craiova, de la IPJ Dolj, s-a deplasat la Dioști și i-a convocat la secția de poliție pe polițiștii locali. Au fost chemați la secție Izabela și vărul ei, Sandu Ciobanu, care îi este tutore legal, iar un polițist a plecat prin sat să-l caute pe agresorul Izabelei.

Iată cum arătau mesajele trimise de agresor fetei:


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button