adolescenţi

Publicitatea la videochat va fi interzisă în Iași

de Redacția Stiripentruviata.ro

La inițiativa primarului Mihai Chirica, Consiliu Local Iași a pus în dezbatere un proiect de interzicere a promovării activităților de videochat prin orice mijloace: telefon fix sau mobil, materiale audio / video sau în orice alt mediu ori suport, informează IasiTVLife.ro.

Interdicția va fi valabilă atât pe domeniul public sau privat al Municipiului Iași, cât și pe domeniile private expuse vizualizării publice (clădiri, vehicule sau alte suprafețe expuse publicului). Încălcarea interdicției va fi sancționată cu amendă de 2.500 de lei, care se poate aplica atât proprietarului mijlocului publicitar, cât și beneficiarului reclamei și proprietarului imobilului sau terenului pe care reclama este amplasată.

Expunerea de motive a noului proiect de hotărâre municipală subliniază că aceste campanii sunt accesibile și minorilor, care pot fi ușor influențați să acceseze site-urile la care se face reclamă, fiind expuși astfel unor reale pericole.

În ultimul timp, orașul Iași s-a umplut de mașini străine personalizate cu numele unei firme de videochat și promițând câștiguri zilnice exorbitante (foto sus).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Reclamele se găsesc mai ales în campusurile universitare, deși primăria nu a autorizat niciodată astfel de campanii, considerând că promovează un comportament contra moralei moral. Deși Poliția Locală a aplicat mai multe sancțiuni, campaniile au continuat, amenzile fiind contestate în instanță.

Cătălin Ivan, Alternativa pentru Demnitate Națională: „România poate excela în multe domenii, dar nu la videochat. Ține de demnitatea noastră ca popor să oferim tinerilor alte perspective în viață”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button