adolescenţicriza de sarcinăviol

DRAGOSTE de MAMĂ: „Am făcut-o după un viol. Mi-a fost milă să fac avort. Mai bine mi-am încasat eu toată bătaia şi răul decât să moară ea!”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Adevarul.ro publică povestea impresionantă a Mirelei, o mamă în vârstă de 18 ani care și-a născut primul copil, o fetiță de doi ani şi şapte luni, în urma unui viol. Tânăra spune că a preferat să fie bătută și alungată de acasă decât să facă avort:

„Am făcut-o după un viol. Mi-a fost milă să fac avort. Mai bine mi-am încasat eu toată bătaia şi răul decât să moară ea! O iubesc mult, este lumina mea.”

Acest fapt confirmă că femeile nu privesc avortul ca pe o soluție la trauma unui viol.

Respinsă de familie după prima sarcină, fata încercat să își găsească un sprijin într-un bărbat de 32 de ani. După o perioadă de conviețuire, a ramas însărcinată. Din păcate, fără să fi beneficiat de un sprijin dezinteresat, de consiliere și sfătuire, nu a știut să evalueze omul în care și-a pus încrederea și a constatat că acesta se comporta violent cu ea.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La câteva luni după nașterea celei de a doua fetițe, tânăra a fugit de acasă cu ambii copii: „Tatăl celei mici m-a bătut foarte tare. Nu mai puteam îndura atâta bătaie! De mică, numai bătaie… Nu mai puteam! Nu mă ajută nimeni, am fugit unde-am putut”.

Acum, Mirela este cazată la Centrul Maternal „Micul Prinț” din Botoșani. De când stă la centru, și-a reluat şcoala, fiindcă vrea să se angajeze ca să-şi poată creşte fetiţele. Practic, cei doi copii îi dau puterea de a merge mai departe în pofida tuturor dificultăților:

„Ele sunt cea mai mare bucurie a mea. Am 9 clase, am început iarasi clasa a X-a. Vreau sa am un viitor pentru ele. Nu ştiu ce voi face, dar ceva voi face.”

La Centrul Maternal, mamele cu copii în situații de vulnerabilitate pot rămâne între 6 și 12 luni, până găsesc o soluţie singură, sau le ajută statul să găsească o soluție. „Noi contactăm familia lărgită pentru a reuşi să reintegrăm în comunitate cuplurile mamă-copil. Încercăm să prevenim abandonul copilului. Încercăm să luăm legătura cu preotul, cu asistenţii comunitari, familia lărgită. Să-i sprijinim să revină în familie. Doar în cazul în care există un risc, atunci trebuie să găsim alte soluţii”, a explicat Camelia Popa, directoarea centrului, în articolul citat.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button