DRAGOSTE de MAMĂ: „Am făcut-o după un viol. Mi-a fost milă să fac avort. Mai bine mi-am încasat eu toată bătaia şi răul decât să moară ea!”
de Redacția Stiripentruviata.ro
Adevarul.ro publică povestea impresionantă a Mirelei, o mamă în vârstă de 18 ani care și-a născut primul copil, o fetiță de doi ani şi şapte luni, în urma unui viol. Tânăra spune că a preferat să fie bătută și alungată de acasă decât să facă avort:
„Am făcut-o după un viol. Mi-a fost milă să fac avort. Mai bine mi-am încasat eu toată bătaia şi răul decât să moară ea! O iubesc mult, este lumina mea.”
Acest fapt confirmă că femeile nu privesc avortul ca pe o soluție la trauma unui viol.
Respinsă de familie după prima sarcină, fata încercat să își găsească un sprijin într-un bărbat de 32 de ani. După o perioadă de conviețuire, a ramas însărcinată. Din păcate, fără să fi beneficiat de un sprijin dezinteresat, de consiliere și sfătuire, nu a știut să evalueze omul în care și-a pus încrederea și a constatat că acesta se comporta violent cu ea.
La câteva luni după nașterea celei de a doua fetițe, tânăra a fugit de acasă cu ambii copii: „Tatăl celei mici m-a bătut foarte tare. Nu mai puteam îndura atâta bătaie! De mică, numai bătaie… Nu mai puteam! Nu mă ajută nimeni, am fugit unde-am putut”.
Acum, Mirela este cazată la Centrul Maternal „Micul Prinț” din Botoșani. De când stă la centru, și-a reluat şcoala, fiindcă vrea să se angajeze ca să-şi poată creşte fetiţele. Practic, cei doi copii îi dau puterea de a merge mai departe în pofida tuturor dificultăților:
„Ele sunt cea mai mare bucurie a mea. Am 9 clase, am început iarasi clasa a X-a. Vreau sa am un viitor pentru ele. Nu ştiu ce voi face, dar ceva voi face.”
La Centrul Maternal, mamele cu copii în situații de vulnerabilitate pot rămâne între 6 și 12 luni, până găsesc o soluţie singură, sau le ajută statul să găsească o soluție. „Noi contactăm familia lărgită pentru a reuşi să reintegrăm în comunitate cuplurile mamă-copil. Încercăm să prevenim abandonul copilului. Încercăm să luăm legătura cu preotul, cu asistenţii comunitari, familia lărgită. Să-i sprijinim să revină în familie. Doar în cazul în care există un risc, atunci trebuie să găsim alte soluţii”, a explicat Camelia Popa, directoarea centrului, în articolul citat.