familie

ProDocens Media: Rareș Bogdan manipulează când laudă cultele neoprotestante în defavoarea BOR legat Referendum

Asociația Pro-Docens Media atrage atenția creștinilor evanghelici că afirmațiile realizatorului Rareș Bogdan de la Realitatea TV ar putea să divizeze comunitatea de acțiune a cultelor creștine în apărarea familiei. Comentariile lui exagerează rolul cultelor neoprotestante în organizarea referendumului și critică excesiv Biserica Ortodoxă Română.

Un mesaj semnat de președintele asociației, Cătălin Vasile, atrage atenția că

„a duce la extrem aportul unei comunități creștine în comparație cu alta nu este decât un act grosolan de manipulare”.

Cătălin Vasile mai afirmă:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Așa cum nu căutăm vinovații ar trebui să nu căutăm nici „eroii și patrioții de sezon” care din păcate au început să apară și care vor încerca să se urce pe val.”

Redăm în continuare integral

Comunicatul Asociației ProDocens Media

„Stimați crestini evanghelici, atenție la manipulare!

Văd tot mai mult distribuit pe Facebook și WhatsApp acest videoclip în care la Realitatea TV, domnul Rareș Bogdan împreună cu invitatul său aduce ode și laude baptiștilor, penticostalilor, creștinilor după evanghelie precum și altor culte creștine în comparație cu Biserica Ortodoxă Română ceea ce mi se pare extrem de nociv.

Felul în care domnul Rareș Bogdan pune problema este doar o manipulare menită să testeze vigilența creştinilor evanghelici care indiferent de efortul pe care l-au depus în a participa şi mobiliza comunitatea la referendum, nu au făcut decât ceea ce trebuiau să facă în calitate de cetățeni ai României și mai ales de creștini. Creștinul prin definiție este un apărător și un promotor al valorilor iudeo-creștine iar familia este una dintre ele. Practic nu am făcut nimic deosebit decât ceea ce ar trebuie să facem zilnic și nu ar trebui să ne laude nimeni.

Că unul care am fost implicat direct în această inițiativa și care am văzut aproape 3 ani tot ce s-a făcut pentru a finaliza acest demers, va pot spune că a duce la extrem aportul unei comunități creștine în comparație cu alta nu este decât un act grosolan de manipulare. Am văzut creștini pro și contra referendumului din toate comunitățile, ba unii au “înnegrit” așa de mult acest demers că în momentul în care au spus că se vor duce la vot sau şi-au chemat membrii bisericii la vot nu i-a mai crezut nimeni. Așa cum nu căutăm vinovații ar trebui să nu căutăm nici “eroii și patrioții de sezon” care din păcate au început să apară și care vor încerca să se “urce pe val”.

Acest clip măgulitor nu este decât un test în care ni s-a verificat receptivitatea și capacitatea de a înghiți pe nemestecate orice. Testul a fost un succes așa că vom vedea în curând și restul mesajelor care vor veni tot în același context, mesaje care vor fi spuse în numele nostru deși nu au fost mandatați de nimeni.
Sfatul meu este să avem grijă mai ales că pe acest fond emoțional ni se vor servi o mulțime de lucruri care ne vor face mai mult rau decat bine.

Dumnezeu sa binecuvanteze Romania!”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button