libertate de conștiință

Raport 2015-2017: Persecuțiile împotriva creștinilor sunt mai grave decât în orice moment al istoriei

Basilica.ro, 18 octombrie 2017

Persecuțiile împotriva creștinilor sunt mai grave decât în orice moment al istoriei,iar în mai multe cazuri genocidul și alte crime împotriva umanității dovedesc faptul că Bisericile din anumite regiuni se află în fața pericolului de a fi exterminate, se menționează întru-un raport al fundației catolice Aid to the Church In Need emis în data de 12 octombrie.

China, Eritreea, Irak, Nigeria, Coreea de Nord, Pakistan, Arabia Saudită, Sudan și Siria fac parte din categoria statelor în care persecuția împotriva creștinilor a atins cote alarmante. În Egipt, India și Iran persecuțiile sunt considerate a avea o intensitate mare sper extremă, în timp ce în Turcia sunt moderate spre mari.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Orientul Mijlociu este un punct central al raportului. Guvernele din Vest și Națiunile Unite, se precizează în raport, nu au reușit să acorde sprijin creștinilor în țări precum Irak și Siria. În lipsa unor organizații creștine și a altor instituții care au oferit ajutor, prezența comunităților creștine în Irak, precum și în alte zone ale Orientului Mijlociu ar fi fost pusă sub semnul întrebării.

Statul Islamic și alți militanți au comis acte de genocid în Siria și Iak, iar în Nigeria grupul radical islamist Boko Haram a pornit o persecuție violentă împotriva creștinilor. Există informații despre cazuri în care creștini din Coreea de Nord au fost uciși prin înfometare, răstigniți și incendiați. Acolo, creștinătatea este asociată cu influența americană, iar membrii comunităților sunt executați ca spioni.

În Sudan, guvernul a dispus distrugerea a numeroase biserici creștine, iar credincioșii arestați pentru prozelitism sau comportament indecent. 24 de creștini au murit în urma unui atentat în Pakistan desfășurat în duminica Paștelui, în orașul Lahore.

Persecuția în India a înregistrat o creștere începând cu anul 2014, unii dintre creștini fiind obligați să se lepede de credința lor sub amenințările violenței și să participe împotriva voinței lor la ritualuri hinduse. În 2016, 10 persoane au fost ucise, iar peste 500 clerici hărțuiți pentru credința lor.

În China autoritățile din anumite provincii au distrus biserici, iar diferite simboluri creștine au fost interzise. În Egipt au avut loc două atentate cu bombă în decembrie 2016 și aprilie 2017 care au vizat comunitățile creștine. Atentatele revendicate de Statul Islamic s-au soldat cu numeroase victime și pierderi materiale.

Raportul cu titlul Persecutat și Uitat? face referire la anii 2015-2017 și descrie creștinismul drept cea mai oprimată comunitate de credință din lume. Persecuțiile împotriva creștinilor au atins cote noi și impactul acestora abia începe să fie simțit în toată oroarea lui, se mai menționează în raport.

Sursă info: Catholic News Agency
Foto credit: Voices from Russia website

Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button