familieMarxism cultural

Radu Buzăianu, explicație: De ce a votat diaspora

Realizatorul TV Radu Buzăianu a scris pe Facebook câteva observații pertinente legate de votul diasporei și de românii din afara granițelor care au condus chiar și zile întregi pentru a ajunge la cea mai apropiata secție de votare:

Am remarcat ca exista aceasta curiozitate. Cum a votat diaspora. Erau toti innebuniti, ca stai, ca sunt cozi, dar cel mai probabil voteaza “nu”. Cam cat de nebun putea sa fie un om de sa faca pe drum ore, sa stea la cozi ore ca sa voteze “nu”? Apoi, ca stai ca din 3 milioane, 100 000 nu sunt reprezentativi. Am inteles. Daca vin in Piata Victoriei sunt reprezentativi. Daca voteaza altfel decat ni s-a explicat noua ca trebuie sunt o mana de oameni. Superb. Ca Nesu. Un exemplu de fel de a trece printr-o viata cumplita. Voteaza altfel decat ni s-a explicat? Tabaram cu injuraturile pe el. Marcel Iures, un actor mare. Vorbeste altfel decat ni s-au explicat noua ca stau lucrurile? Mai lasati-ne cu acest actoras mediocru. Diversitate, nu? )

Dar sa ne intoarcem la cifrele de jos. Daca excludem prezidentialele cand a iesit presedinte Iohannis si campania a fost centrata pe diaspora, e cea mai mare prezenta la vot a lor din istorie. Dar la acele prezidentiale au participat din diaspora ambele tabere. Aici acestia sunt o singura tabara. Ce voiam eu sa va intreb, de ce credeti ca au tinut neaparat sa fie prezenti votand asa oameni din tari in care lgbt face ce urmeaza sa se intample si la noi?

2016: 29.690 voturi pentru USR

2018: 114.877 voturi DA pentru definirea în Constituție a căsătoriei între bărbat și femeie

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button