familiepoveşti pentru trezit copiiisfaturi pentru părinţisfaturi pentru tinerivalorile familiei

CAMPANIE. Ioana Revnic și Veronica Iani vor dona 3000 de cărți copiilor care nu și le permit

de Redacția Stiripentruviata.ro

Ioana Revnic, inițiatoarea proiectului de educație caracterială prin lectură „Spune-mi o poveste pentru suflet”, a strâns jumătate din suma pe care și-a propus să o obțină de la donatori pentru campania „1000 de prieteni donează 3000 de cărți pentru 1000 de copii”.

Campania se desfășoară sub forma unei strângeri de fonduri pe Facebook, organizată cu ajutorul asociației Saint Paraskeva Orthodox Charity, a românilor din SUA.

„Căutăm 1.000 de prieteni care să cumpere 3.000 de cărți pentru 1.000 de copii din comunități vulnerabile de la noi din țară, pentru copii români din Ucraina, din Ungaria, din Republica Moldova și din diaspora”, spune scriitoarea.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cărțile care vor fi oferite copiilor fac parte din noua colecție de autor a Veronicăi Iani, intitulată „Cele 12 chei” și dedicată consolidării virtuților.

Ioana Revnic argumentează astfel nevoia de cărți pentru comunitățile românești vulnerabile:

🧑 Nu mi-am putut închipui cum este să fii copil și să nu ai cărți cu povești și cu ilustrații. Până când, la unul dintre atelierele online Spune-mi o poveste pentru suflet, l-am cunoscut pe V., un băiat de 5 ani, dintr-un sat din nordul țării. V. nu răsfoise niciodată o carte numai și numai a lui. Poveștile pe care i le spuneau părinții erau cele auzite de ei în familie, pe vremea când erau mici. Când V. a primit, totuși, PRIMA carte, o vreme nu a mai lăsat-o din mână. O ducea cu el și când se juca; și când mânca; și când își ajuta părinții la treburile casei. O săptămână a dormit cu ea, în fiecare noapte. O răsfoia înainte de culcare, apoi adormea, îmbrățișând-o.”

„Vrem ca fiecărui copil să i se ofere un set de trei cărți formatoare scrise de Veronica Iani: Curajul, Perseverența, Maia și străinul”, anunță Ioana Revnic.

Dacă 1.000 de prieteni de pe Facebook donează câte 30 de lei, toate trei volumele vor putea fi tipărite și oferite beneficiarilor în cadrul atelierelor de lectură „Spune-mi o poveste pentru suflet” organizate de voluntarii proiectului.

„Îndrăzneala, tenacitatea, discernământul se deprind din copilărie și se desăvârșesc toată viața. Iar semințele acestora se așază ușor în sufletele celor mici cu ajutorul poveștilor”, argumentează Ioana Revnic. „Nu doar copiii, ci toți avem nevoie de povești. Mai ales de acelea care ne amintesc că alegerea binelui este cea mai bună alegere și că poate să fie mereu făcută”.

Campania „1.000 de prieteni, 3.000 de cărți pentru 1.000 de copii” se desfășoară până la sfârșitul lunii septembrie.

Pentru donații

Intră pe linkul de fundraiser creat pe Facebook de organizația americană și apasă pe butonul „Donează”. Facebook îți va cere să introduci datele cardului – în cazul în care nu ai mai făcut plăți prin intermediul aplicației până acum. Suma pe care tu o decizi va fi retrasă de pe card la finele lunii.


Cum arată și despre ce este vorba în cele trei cărți care le vor fi donate fiecăruia din cei 1000 de copii la care organizatoarele vor să ajungă:

Curajul

Perseverența

Maia și străinul


Cine sunt organizatorii

Ioana Revnic este doctor în Filologie și profesoară de Limba și literatura română la Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din Capitală. A publicat numeroase studii și articole în presa literară și două volume de interviuri și convorbiri.

Veronica Iani este scriitoare și ilustratoare de cărți pentru copii. În colecția „Fiecare viață este un dar”, ea explică pe înțelesul copiilor, cu bun simț, umor și tandrețe, concepte pe care părinții nu știu cum să le transmită copiilor: dezvoltarea intrauterină, sindromul Down, adopția, valoarea copiilor și frumusețea copilăriei. Prin noua colecție „Cele 12 chei”, ea își propune să consolideze caracterul copiilor prin prezentarea a 12 virtuți.

„Spune-mi o poveste pentru suflet” este un proiect de educație a caracterului prin intermediul poveștilor. Din 2018, în cadrul proiectului s-au desfășurat peste 200 de ateliere de povești în România și în străinătate, inclusiv online. Se organizează concursuri lunare de creație pentru copii, la care au participat până în prezent sute de copii din România, Republica Moldova și diaspora.

Saint Paraskeva Orthodox Charity este o organizație non-profit întemeiată pe valori creștine, susținută 100% prin efortul voluntarilor. De zece ani, derulează sute de programe pentru copiii români orfani, pentru copiii cu probleme sociale sau cu dizabilități din comunitățile românești foarte sărace, cărora le oferă ajutor pe termen lung.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button