avortmiracolul vieţii

Programată de prietenul ei pentru a avorta, această femeie a ales viața copilului ei

pregnant-ultrasound-fetus

LifeActionNews.com, 25 ianuarie 2015

*Molly, o fată frumoasă, cu un zâmbet dulce și un râs ușor, a crescut într-o familie creștină. Învățată să își păstreze fecioria până la căsătorie, ea s-a răzgândit de când a început să se întâlnească cu Darren. El i-a spus că o iubește și ea, încrezătoare în cuvintele lui, a cedat.

Molly ne povestește despre ziua când a știut că este însărcinată.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Într-o zi, pur și simplu am știut că sunt însărcinată și i-am spus lui Darren să îmi cumpere un test. Ne-am dus la farmacie, am mers direct la baie chiar acolo și am văzut semnul care îmi arăta că sunt însărcinată. Mii de gânduri au început să-mi roiască în capul și inima mea. Ce am făcut? Ce va spune lumea. Nici nu a fost nevoie să-i spun lui Darren; știa. A ieșit din mașină și l-am pierdut – plângând și țipând. În noaptea aceea ne-am dus acasă, după o lungă discuție cu un prieten. Darren și-a luat o carte despre planing familial în acea noapte și părea că lucrurile vor fi în ordine. Dar îndoială ne-a cuprins pe amândoi. Darren a sugerat un avort. Niciodată nu mă gândisem la asta. Fiind un copil adoptat și primind o a doua șansă, nu am putut să o fac.”

Dar, în ciuda convingerii ei, Molly a început să se gândească la un avort. Darren a continuat să vorbească despre asta și a sugerat că este cea mai bună soluție pentru sarcina lor nedorită. Molly simțea ca gândurile ei nu se potriveau cu ceea ce simțea, sentimente pe care nici într-o mie de ani nu le-ar fi putut lua în considerare.

Molly povestește:

„Până în ziua de azi, numai la gândul că am putut să privesc avortul ca pe o posibilă soluție, mi se face rău.”

Și totuși, pentru că avortul este răspunsul cel mai rapid și ușor pe care ni-l dă societatea, multe tinere în situația lui Molly îl iau în considerare. Multe dintre ele sunt convinse că aceasta este singura soluție, în ciuda efectelor secundare asupra femeilor și în ciuda faptului că viețile copiilor sunt curmate în cel mai crud mod.

Molly ne-a împărtășit ce s-a întâmplat mai departe.

Darren a făcut o programare la un centru Planned Parenthood pentru un avort și am intrat înăuntru. Știam că nu vreau să fac avortul. Mi-au făcut o ecografie și mi-am văzut copilul. Era desigur foarte mic, pentru că aveam doar trei săptămâni și jumătate de sarcină.

Am izbucnit în plâns când doctorul mi-a zis că, pur și simplu, trebuie să iau o pastilă în acea noapte și în dimineața următoare. Cum se poate să faci o crimă așa ușor? Să o ascunzi așa de bine? Să fii convins așa ușor?

Am privit către Darren și i-am spus că vreau să privească ecografia timp de două zile și apoi să-mi spună ce a hotărât. Mi-a spus nu, în acea noapte mai târziu.

Molly ne spune că ecografia are un efect foarte puternic, chiar și când sarcina este foarte mică. Mai mult ca orice, ele demonstrează cât de umani sunt chiar și copiii nenăscuți. Când Molly și-a văzut copilul la ecograf, inima lui deja bătea de câteva zile. Chiar și după ce a fost destul de puternică încât să părăsească centrul Planned Parenthood și să refuze avortul, lupta lui Molly pentru copilul ei nu era încă gata.

„Cum am început să ne facem planuri pentru a spune părinților și prietenilor despre copil, Satana îmi împungea inima spunând: uite ce ușor ai putea să ascunzi asta. Oamenii nu vor ști niciodată; este mult mai ușor să scapi de acest copil, decât să faci față oamenilor care te vor judeca pentru că ai o sarcină înainte de a te căsători. Am rămas puternică știind că Dumnezeu are un plan bun și ca lucrurile se vor rezolva până la urmă.”

Câteva săptămâni mai târziu, aveam dureri groaznice. Darren m-a dus repede la Urgență, unde mi s-a spus că voi avea un băiețel. De asemenea, mi s-a spus că ceva nu era în ordine. După ce mi-au făcut ecografia, mi-au spus că băiețelul meu are hidrocefalie.

Și să iau în considerare să întrerup sarcina. Inima mea a clacat…

În următoarea săptămână doar m-am rugat non-stop. M-am întrebat dacă acest lucru se întâmpla din cauză că am luat în considerare avortul. Nu voiam să fac avort, chiar dacă știam că bebelușul are probleme. Am fost la un specialist; ne-a spus că creierul lui ar putea fi mort. S-ar putea să nu supraviețuiască. S-ar putea să aibă vreo malformație.

Am început să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru viața pe care a sădit-o înăuntrul meu și să cred că totul va fi bine.”

Mulți părinți în situația lui Molly ar renunța la sarcină sub presiunea care se face asupra lor. Li se spune că avortul este decizia cea mai bună; că sunt tineri și vor putea avea un copil sănătos mai târziu. Și totuși, după două săptămâni, după ce Molly primise vestea despre problemele de sarcină, i s-a spus că totul e bine. La unii copii problemele se rezolvă singure, încă din uter. Din păcate, un procent mare dintre părinți aleg să facă avort înainte de a da o șansă copiilor lor sau să recunoască valoarea copiilor lor, sănătoși sau nu. Încă un test i-a arătat lui Molly că bebelușul ar putea avea sindrom Down – încă un motiv pentru care unii părinți aleg să facă avort sau se fac presiuni asupra lor pentru un avort. Peste 90% dintre copii cu sindrom Down sunt avortați, în ciuda vieții normale pe care aceștia ar putea să o ducă.

În legătură cu testul, Molly a spus:

„Nu am permis ca acest lucru să-mi afecteze sarcina. Nu era nevoie să aleg. Voiam să nasc copilul. Nu voi uita când mi-au spus despre problemele lui Graison* și să întrerup sarcina, iar astăzi el este un copil 100% sănătos. Astăzi este cel mai deștept, sănătos și isteț copil. Nici nu-mi vine să cred că doctorii au insistat că avortul este cea mai bună soluție.”

În cazul lui Molly, doctorii nici că se puteau înșela mai mult. Dar chiar dacă Graison s-ar fi născut cu handicap sau malformații, Molly este convinsă că ar fi fost încântată și s-ar fi simțit binecuvântată să de-a viață băiețelului ei, indiferent de situație.

Din toată inima ei, Molly crede că fiecare copil – cu handicap, malformație, sau nu – merita să fie salvat. Știe că valoarea noastră nu constă în trăsăturile fizice sau abilități. Valoarea noastră înseamnă mai mult decât atât: fiecare dintre noi este creația unui Dumnezeu bun, care vrea să trăim.

* Numele sunt schimbate la cererea lui „Molly”.

Traducere: Mihaela Bejan

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


One Comment

  1. Spre sfarsit nu a mai zis nimic de prietenul ei, a parasit-o sau nu? Sarcina ii schimba pe toti care se lasa schimbati, el a impins-o la avort, dar nu s-a intors si el?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button