adopţie

Procurorul Maria Pițurcă a recunoscut că au mai existat cazuri ca ale Sorinei. Ce se întâmpla dacă nu era filmată?

Jurnalistul Paul Gabriel Andrei observă un lucru interesat de la conferința de presă a procurorului craiovean Maria Pițurcă, ce va fi anchetată pentru modul în care a extras-o forțat din familia socială pe Sorina, o fetiță de opt ani din Mehedinți, pentru a o livra, împotriva voinței ei, unor adoptatori din afara României. El a scris pe Facebook:

„Tocmai am auzit-o pe doamna procuror Piţurcă cum, parcă, mi-a răspuns la întrebarea precedentă, ce s-ar fi întâmplat dacă nu era filmat incidentul?

Să ştiţi că şi în celelalte cazuri am avut copii care au ţipat, au plâns şi au dat din picioare.

Maria Pițurcă

Deci, cum bănuiam, nu e un caz izolat. Asta e procedura celor de la Poliţie, procuratura, Direcţia Copilului şi ce autoritaţi au mai fost pe acolo. Nu există suflet, copiii sunt nişte cartofi şi ne jucăm cu sufletul lor. Îi luăm, îi băgăm în dubă şi îi ducem unde credem noi că trebuie.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Sistemul de adopţie din România e găunos, totul e prost, totul e rău, nimeni nu se gândeşte la copiii aflaţi fără vina lor în sistem. Cine caută familiile potrivite pentru copiii care aşteaptă un semn să ajungă în sfârşit într-un cămin? Dacă veţi intra într-un sediu al DGSPC veţi găsi cei mai plictisiţi si deranjaţi oameni din lumea asta. Vă rog să intraţi să mă contraziceţi!

Hai că acum chiar m-am enervat.

Băi, dar vreun psiholog a fost la preluarea „cartofului”? Că nu am auzit pe nimeni vorbind de treaba asta. Am văzut mascaţi dar niciun personaj cu asemenea funcţie. A stat cineva de vorbă cu copilul înainte să fie tras de mână de doamna procuror Piţurcă? Cum s-a făcut pregătirea psihică a copilului pentru un astfel de transfer?

Voi mai ştiţi astfel de cazuri? Poate mai aflăm de unele. Să iasă puroiul afară.”

Mai multe informații despre cazul Sorinei găsiți aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Mă așteptam ca pînă la ora asta să existe un dosar penal deschis pe numele acelei procuroare, pentru rele tratamente aplicate minorului. Dacă un profesor sau un părinte ar fi apărut în acele imagini purtîndu-se cu fetița aceea, așa cum a făcut acea procuroare, profesorul era acum suspendat si urma sa fie exclus din învățămînt, iar părintele ar urma să fie decăzut din drepturile părintești…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button