familiesindrom Down

Primul cuplu cu sindrom Down din Marea Britanie care s-a căsătorit – 24 de ani de căsnicie fericită

Maryanne și Tommy Pilling sunt primul cuplu cu sindrom Down care s-a căsătorit în Marea Britanie. Cei doi și-au unit destinele într-o biserică din Essex în urmă cu 24 de ani. La acea vreme mariajul lor a fost privit cu scepticism s-au chiar criticat de unii. Criticii invocau faptul că cei doi au probleme în a avea grijă de propria persoană, iar scepticii erau siguri că relația lor nu va dura…. Și iată-i pe Maryanne și Tommy tot  împreună după 24 de ani, arătând că mariajul lor a trecut cu brio testul timpului, dar și peste toate dificultățile și problemele pe care le invocau cei care nu erau de acord cu căsătoria lor.

Cei doi s-au cunoscut în 1991 la un centru de întâlniri (matrimoniale), iar după 18 luni de la prima întâlnire Tommy a cerut-o pe Maryanne de soție.

„Nunta a fost cea mai frumosă zi din viața mea! Am fost șocată atunci când Tommy m-a cerut, dar nu am stat pe gânduri până să spun da”, își amintește Maryanne. „Eu și cu Tommy nu ne-am certat niciodată. Îmi iubesc soțul foarte mult. El este cel mai bun prieten al meu.” Așa își definește Maryanne în câteva cuvinte căsnicia cu Tommy.

După nuntă tinerii căsătoriți s-au mutat în propria casă, însă având ca vecini familia surorii lui Maryanne, pentru ajutor în caz de nevoie. Relația lor a devenit și mai solidă odată cu timpul, ceea ce arată că decizia de a se căsători a fost una potrivită.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cei doi le sunt recunoscători tuturor celor care au crezut în ei, în special mamei lui Maryanne, care i-a susținut din prima clipă. Deși a primit numeroase critici atunci când a fost de acord cu căsătoria, aceasta a insistat că decizia le aparține copiilor. „Maryanne a visat de când era fetiță să aibă o nuntă mare și este exact ceea ce a primit. A fost o zi minunată!”,  își amintește sora lui Maryanne.

În 2017 Maryanne și Tommy au organizat o mare petrecere cu ocazia aniversării a 22 de ani de căsnicie. Cei doi au dansat la fel ca în urmă cu 22 de ani pe ritmurile muzicii din filmul „Dirty Dancing” și au făcut-o atât de absorbiți unul de altul, ca și cum ar fi fost singuri în sala, deși aveau o asistență numeroasă. Pe pagina de Facebook cuplul a primit milioane de mesaje de felicitare, dragoste și admirație.

Pagina de Facebook a cuplului este administrată de sora lui Maryanne. Aceasta ține practic un jurnal al căsniciei celor doi, postând numeroase fotografii ale cuplului. Foarte multe mesaje de admirație și încurajare sosesc zilnic de la oameni din toată lumea.

Mama lui Maryanne consideră relația de cuplu dintre fiica ei și Tommy un mesaj pozitiv pentru toată lumea: „Atunci când merg pe stradă ținându-se de mână ei transmit un mesaj, în sens pozitiv. Unii se holbează la ei, crezând că cei cu Down nu se pot căsători. Însă primim atât de multe mesaje din partea oamenilor care se simt inspirați de povestea lor de dragoste. Cei care își fac griji pentru copiii sau nepoții lor care au Down, găsesc speranța în povestea de dragoste dintre Maryanne și Tommy și speră astfel că și copiii lor se vor îndrăgosti și vor trăi fericiți.”

Photo Credit: Maryanne & Tommy
13987553_902705286530015_6711796819638970894_o
Photo Credit: Maryanne & Tommy
12592228_785887884878423_4626959181898059285_n
Photo Credit: Maryanne & Tommy
tommy maryanne
Photo Credit: Maryanne & Tommy
Sursă: thewildchild.co


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button