homosexualitate

Președintele Maltei refuză să ratifice uniunile între persoane de același sex și adopția pentru cuplurile de același sex

Malta

de Hillary White, LifeSiteNews.com, 31 martie 2014

Președintele Maltei, George Abela, a făcut valuri după ce a refuzat, „din motive morale”, să ratifice o lege care ar fi permis legalizarea uniunilor civile homosexuale și legiferarea adopției pentru cuplurile de același sex. Opoziția l-a acuzat că duce o politică de dezbinare, relatează ziarul Times of Malta.

Însă pe 4 aprilie va depune jurământul noul președinte al Maltei, o femeie, Marie-Louise Coleiro Preca, fostul ministru al familiei și solidarității sociale. Aceasta a declarat că nu are „nicio problemă” să ratifice legea, mai ales ca în Malta persoanelor de orientare homosexuală care trăiesc singure le este permisă deja adopția de copii.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cu toate că un editorialist de la Times of Malta l-a acuzat de lașitate pe președinte, foștii președinți ai Maltei declară că ar fi făcut la fel în locul lui.

Deși în schimbare, curentul prevalent în opinia publică malteză este cel opus ideii de „căsătorie gay”.

Sondajul realizat în 2012 de o agenție de presă arăta că 60% din persoanele cu vârste între 18 și 35 de ani sprijină „căsătoria persoanelor de același sex”, în timp ce persoanele de peste 55 de ani sprijină conceptul în proporție de numai 23%. Per ansamblu, 41% dintre maltezi s-au pronunțat în favoarea legiferării căsătoriei între persoane de același sex, iar 52% s-au pronunțat împotrivă. Într-un sondaj din 2006 numai 18% din populația Maltei susținea conceptul de căsătorie între persoane de același sex.

Guvernul maltez și-a arătat și intenția de a modifica programa școlară, care prezintă familia naturală ca pe un ideal, ce acum le pare învechit politicienilor.

Societatea malteză se confruntă cu aceleași probleme demografice ca și alte țări din restul Europei:

Rata fertilității este de 1,54 copii per femeie, iar vârsta medie a femeilor malteze este de 42 de ani. 86% dintre ele folosesc contraceptive.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button