familie

Președintele Iohannis: „Cred că ar fi mai bine ca o inițiativă cetățenească de modificare a Constituției să primească un referendum propriu”

14882216_1155853311168585_4193962588404830171_o

Agerpres, 2 noiembrie 2016

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că ar fi mai bine să fie organizat un referendum propriu în ceea ce privește inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției pentru definirea familiei.

VIDEO:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

întrebat dacă referendumul pentru modificarea Constituției ar trebui să aibă loc în aceeași zi cu parlamentarele șeful statului a declarat:

Momentan nu m-am exprimat asupra oportunității, fiindcă este încă în discuție parlamentară, dar cred că ar fi mai bine ca o inițiativă cetățenească de modificare a Constituției să primească un referendum propriu.

Inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției, semnată de circa trei milioane de români cu drept de vot, se află în dezbatere la Senat, în calitate de primă Cameră sesizată.

Comisia juridică și cea pentru constituționalitate, libertăți civile și monitorizare a executării hotărârilor CEDO din Senat au întocmit, marți, în unanimitate, un raport comun favorabil inițiativei cetățenești.

La recomandarea Consiliului Legislativ, inițiativa a fost completată, prin amendament, cu un nou articol potrivit căruia „revizuirea Constituției se supune aprobării prin referendum, organizat potrivit dispozițiilor art. 151, alin.3 din Constituția României, republicată”.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button