familie

Premierul Noii Zeelande, primul lider de țară care naște și își ia concediu maternal

Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande, are 37 de ani și este cea mai tânără femeie într-o poziție oficială atât de înaltă. Ea a născut joi, 21 iunie, o fetiță, devenind al doilea premier care dă naștere unui copil în timpul mandatului și primul din istorie care își ia concediu maternal. Ardern își va lua liber șase săptămâni.

A mai existat o lideră care a născut în timpul mandatului: premierul Pakistanului, Benazir Bhutto, în 1990. Aceasta însă nu a îndrăznit să-și ia concediu de maternitate, din cauză că s-a temut că oponenții politici aveau să ceară demiterea ei.

Helen Clark, o altă femeie care a deținut funcția de premier în Noua Zeelandă, a afirmat, citată de Associated Press:

Un semn de maturitate pentru o țară este gradul acesteia de acceptare a faptului că femeile sunt libere să aleagă modul în care își îmbină viața profesională și cea privată.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursa: Live Action

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button