miracolul vieţii

Povestea lui Sebi, copilul de 700 de grame și născut la 26 de săptămâni. A stat un an în spital. „Nu trebuie să renunți, nici atunci când ai obosit să lupți”

Sebi s-a născut la Maternitatea din Sibiu, la 26vde săptămâni, cu o greutate de 700 de grame și a stat internat în spital timp de un an. Aici a învățat primele cuvinte, iar medicii spun că nicio sărbătoare nu a fost mai așteptată ca ziua când au semnat biletul de externare al băiatului și i-au oferit primul tort, scrie ziarul Tribuna.

„Puștiul a învățat primele cuvinte în maternitate, un copil la care niciunul dintre cadrele medicale nu a renunțat, până când nu a avut certitudinea că va sufla în prima lui lumânare de tort. Sebi a stat în maternitate un an fără o zi. În cea de-a 364-a zi, puțin după ora 9.00, medicii și asistentele medicale s-au strâns pe treptele spitalului, să sărbătorească primii aniversarea puștiului care îi învățase pe toți că victoria e cel mai adesea la capătul unui drum greu și de aceea nu trebuie să renunți, nici atunci când ai obosit să lupți. Seara, Sebi era deja acasă, gata să își înceapă cel de-al doilea an de viață la fel ca toți ceilalți copii: răsfățat, năzdrăvan, curios. Doar că Sebi știa deja mai mult decât puștii de vârsta lui: știa că super-eroii nu trebuie să aibă costume speciale, ei pot fi îmbrăcați ca un medic sau pot purta un pulover albastru, cum e cel al mamei lui,” au declarat reprezentanții organizației Salvați Copiii România.

Anual se nasc 20.000 de copii prematuri, însă jumătate dintre ei mor din lipsa de dotări suficiente. Salvați Copiii a dotat 96 de maternități cu echipamente salvatoare pentru viața copiilor născuți prematur.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button