miracolul vieţii

O mamă britanică însărcinată refuză sfatul doctorilor de a avorta bebelușul prematur. Un an mai târziu, copilul este sănătos

 Jett Morris

de Dave Andrusko, 5 Ianuarie, 2015, nationalrighttolifenews.org

O situație obișnuită: o mamă însărcinată căreia i se spune că bebelușul său nu este viabil refuză să cedeze la ceea ce ea considera presiune din partea medicilor pentru a avorta.

Cu siguranță, micul Jett Morris, care s-a născut prematur la 25 de săptămâni, nu auzea scenariile triste și înfricoșătoare la care urma să fie supus. În ciuda previziunilor sumbre, în prezent, este un copil sănătos de 1 an, conform declarațiilor Jessicăi Fleig din partea publicației britanice The Mirror.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mhairi și Paul Morris au declarat că fiul lor, care la naștere avea doar 635 g, nu ar fi fost astăzi alături de ei dacă aceștia ar fi cedat presiunilor medicilor de la spitalul East Surrey. În continuare declarația lor, prezentată de Fleig :

“La puțin timp după ecografia cu ultrasunete de la 20 de săptămâni, în care totul părea perfect, lui Mhairi i s-a rupt apa.

Doctorul a spus: “te vom transfera în sala de spectacol (n.a. sala de operații). Trebuie să întrerupi sarcina pentru că nu mai putem face nimic.’’

Ea a adăugat : ‘’Înțeleg că doctorii trebuie să îți prezinte și să îți explice cel mai grav scenariu într-un mod cât mai simplu, ca și cei mai grei de cap să înțeleagă, dar nu există două persoane identice pe lume, iar doctorii nu i-au dat nicio șansă lui Jett.’’

‘’Când s-a întors, după ce am discutat cu Paul, i-am spus amândoi că nu vreau să merg în sala de spectacol. Doctorul s-a uitat la ceas și și-a dat ochii peste cap, ca și cum eu pierdeam timpul.’’

‘’I-am spus lui Paul:’trebuie să plecăm de aici’.’’

Ulterior situația s-a înrăutățit, conform spuselor lui Mhairi și Paul. Ei i-au declarat reporterului Fleig că ulterior discuției cu medicul li s-au acordat doar 5 minute pentru a lua o decizie – și un cărucior le-a fost adusă pentru a o transporta pe Mhairi în sala de operații.

Mhairi a suferit o rupere prematură a membranei și ulterior a fost diagnosticată cu placenta previa (placenta este poziționată sub copil și poate cauza sângerări și infecții).

Lui Mhairi i s-a spus că cel mai probabil va începe travaliul în 48 de ore și copilul ei va muri. Dar după câteva zile ea nu născuse încă și a fost lăsată să meargă acasă.

Abia după 12 zile ea a început să sângereze și a fost dusă de urgență la spital. Dar puțin timp după aceasta au fost obligați să se îndrepte către un alt spital, aflat la aproximativ 130 de km distanță, din cauză că spitalul East Surrey nu avea echipamentul necesar să se ocupe de un bebeluș prematur născut înainte de 28 de săptămâni.

Potrivit declarațiilor familiei, doctorii de la spitalul Portsmouth i-au avertizat ‘’că bebelușul poate suferi de un traumatism cerebral și că este foarte posibil să moară la naștere din cauză că plămânii săi nu sunt suficient dezvoltați’’, relatează Fleig.

Dar Jeff s-a opus zvonurilor și a ieșit lovind și zbătându-se pe 6 Decembrie 2013, oferind chiar și un mic scâncet înainte de a fi introdus în incubator.

Suferea de afecțiuni pulmonare și icter – de care a scăpat rapid după ce plămânii și celelalte organe s-au dezvoltat.

A fost lăsat să plece acasă abia pe 5 martie – cu aproape 3 săptămâni înainte de termenul inițial stabilit inițial pentru 24 martie.

Așa cum am menționat anterior, nu e ca și cum Jett nu ar fi întâmpinat provocări. El are de asemenea două găuri mici în inimă, ‘’dar nu sunt considerate periculoase încât să-i cauzeze probleme în viitor și a fost deconectat de la un aparat de oxigen în mai’’. Este totuși un copil care se adaptează ușor în față dificultăților.

Mhairi declară :

‘’Pentru noi s-a întâmplat să avem un final fericit, dar sunt îngrijorată pentru alte mame care au suferit un avort, deși copiii lor ar fi putut supraviețui’’.

‘’Mi s-a prezentat o perspectivă atât de sumbră, încât mă gândeam tot timpul că ceva rău urmează să i se întâmple, dar de fapt asta nu s-a întâmplat niciodată’’.

Mhairi mărturisește că a fost forțată mai degrabă să caute soluții online decât i-au fost oferite de către medici – iar acum speră că povestea sa vă ajuta alte mame însărcinate aflate în aceeași situație.

Traducere : E.E.

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button