Medicii i-au dat 25% șanse să supraviețuiască după naștere, dar Peneleope a sfidat sorții

de Redacția Stiripentruviata.ro
Faceți cunoștință cu Penelope, fetița care avea doar 25% șanse să supraviețuiască după naștere. Acum ea este considerată un adevărat miracol.
În urmă cu aproximativ un an, pe când se afla încă în burtica mamei, medicii au diagnosticat-o pe fetiță cu o malformație rară și i-au dat o șansă de supraviețuire de 25%, relatează The Vancouver Sun. Acum, Penelope are opt luni și se continuă să se dezvolte.
Mama ei, Chelsea Belleau, în vârstă de 38 de ani, din Richmond, Canada, a declarat că Penelope este un miracol: „Dacă ați vedea-o acum, nu ați ști niciodată prin ce a trecut. Este doar un bebeluș fericit și foarte relaxat.”
Femeia și-a exprimat recunoștința pe care ea și soțul ei, Benjamin Nickel, o simt pentru că au această fetiță. Încercau de șase ani să aibă un copil.
Sarcina le-a adus o mare bucurie – până la controlul de 19 săptămâni. Medicii au descoperit o gaură în diafragma lui Penelope, o afecțiune cunoscută sub numele de hernie diafragmatică congenitală.
Dr. Erik Skarsgard, șeful Secției de chirurgie a Spitalului de Copii din British Columbia, Canada, a declarat că afecțiunea a cauzat subdezvoltarea plămânilor lui Penelope, iar șansele de supraviețuire ale fetiței erau de doar aproximativ 25%.
El a a recomandat ca Penelope să fie supusă unui tratament riscant, dar care ar putea să-i salveze viața, în timp ce se afla încă în pântecele mamei.
„Se introduce un mic balon de doi-trei milimetri diametru în traheea fătului, care face ca plămânii să crească mai repede decât ar fi făcut-o altfel. Aceasta compensează faptul că sunt atât de puțin dezvoltați în momentul în care copilul se naște, ceea ce îi dă copilului o șansă”, a explicat medicul.
Părinții au fost de acord, iar medicii au efectuat procedura la 29 de săptămâni de sarcină.
Câteva luni mai târziu, când s-a născut, fetița a avut nevoie de terapie intensivă. Mai întâi, medicii au conectat-o la un mic ventilator și apoi, la patru zile de la naștere, au efectuat o intervenție chirurgicală pentru a repara gaura.
Părinții sunt foarte recunoscători echipei de medici a spitalului pentru că i-au salvat viața fiicei sale. Deși încă folosește un tub de hrănire și asistență respiratorie când doarme, se preconizează că Penlope va putea duce în viitor o viață normală și sănătoasă.
„În timpul zilei, doar se joacă și se bucură să fie un bebeluș. Îi plac luminile și sunetele puternice. Îi cânt foarte mult. Abia aștept să o văd cum continuă să se dezvolte!”, a declarat mama ei.