miracolul vieţii

Medicii i-au dat 25% șanse să supraviețuiască după naștere, dar Peneleope a sfidat sorții

de Redacția Stiripentruviata.ro

Faceți cunoștință cu Penelope, fetița care avea doar 25% șanse să supraviețuiască după naștere. Acum ea este considerată un adevărat miracol.

În urmă cu aproximativ un an, pe când se afla încă în burtica mamei, medicii au diagnosticat-o pe fetiță cu o malformație rară și i-au dat o șansă de supraviețuire de 25%, relatează The Vancouver Sun. Acum, Penelope are opt luni și se continuă să se dezvolte.

Mama ei, Chelsea Belleau, în vârstă de 38 de ani, din Richmond, Canada, a declarat că Penelope este un miracol: „Dacă ați vedea-o acum, nu ați ști niciodată prin ce a trecut. Este doar un bebeluș fericit și foarte relaxat.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Femeia și-a exprimat recunoștința pe care ea și soțul ei, Benjamin Nickel, o simt pentru că au această fetiță. Încercau de șase ani să aibă un copil.

Sarcina le-a adus o mare bucurie – până la controlul de 19 săptămâni. Medicii au descoperit o gaură în diafragma lui Penelope, o afecțiune cunoscută sub numele de hernie diafragmatică congenitală.

Dr. Erik Skarsgard, șeful Secției de chirurgie a Spitalului de Copii din British Columbia, Canada, a declarat că afecțiunea a cauzat subdezvoltarea plămânilor lui Penelope, iar șansele de supraviețuire ale fetiței erau de doar aproximativ 25%.

El a a recomandat ca Penelope să fie supusă unui tratament riscant, dar care ar putea să-i salveze viața, în timp ce se afla încă în pântecele mamei.

„Se introduce un mic balon de doi-trei milimetri diametru în traheea fătului, care face ca plămânii să crească mai repede decât ar fi făcut-o altfel. Aceasta compensează faptul că sunt atât de puțin dezvoltați în momentul în care copilul se naște, ceea ce îi dă copilului o șansă”, a explicat medicul.

Părinții au fost de acord, iar medicii au efectuat procedura la 29 de săptămâni de sarcină.

Câteva luni mai târziu, când s-a născut, fetița a avut nevoie de terapie intensivă. Mai întâi, medicii au conectat-o la un mic ventilator și apoi, la patru zile de la naștere, au efectuat o intervenție chirurgicală pentru a repara gaura.

Părinții sunt foarte recunoscători echipei de medici a spitalului pentru că i-au salvat viața fiicei sale. Deși încă folosește un tub de hrănire și asistență respiratorie când doarme, se preconizează că Penlope va putea duce în viitor o viață normală și sănătoasă.

„În timpul zilei, doar se joacă și se bucură să fie un bebeluș. Îi plac luminile și sunetele puternice. Îi cânt foarte mult. Abia aștept să o văd cum continuă să se dezvolte!”, a declarat mama ei.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button