adopţie

Platforma civică ÎMPREUNĂ despre cazul Sorinei: pare că „asistăm la un act de violență specific celor mai reprobabile societăți totalitariste”

Platforma civică de drepturi și libertăți ÎMPREUNĂ și-a anunțat pe pagina de Facebook propria evaluare cu privire la cazul Sorinei, fetița răpită de autoritățile române pentru a fi trimisă spre adopție în SUA:

Încălcări grave ale drepturilor copilului în cazul minorei din Baia de Aramă luată împotriva voinței ei

Cazul cutremurător privind pe copilul în vârstă de 8 ani din Baia de Aramă, luat cu forța, prin târâre, de către autoritățile statului, în executarea unei hotărâri judecătorești obligatorie pentru o terță persoană, respectiv asistentul maternal, generează incidența mai multor dispoziții legale și convenționale care par a fi încălcate în mod flagrant de autorități.

Din punct de vedere juridic, vătămarea gravă pe care o suferă minora se încadrează în încălcarea de către autoritățile române a dispozițiilor art. 7 teza finala din Convenția privind drepturile copilului (raportat la declarațiile tatălui său natural care se opune luării fetiței din țară), art. 8, 9 și 10 din aceeași Convenție, precum și încălcarea gravă a art. 12 în sensul desconsiderării opiniei minorului în ceea ce privește chestiunea în discuție.

Mai mult decât atât, târârea minorei reprezintă acte de violență fizică exercitate asupra acesteia care, asociate cu violența psihică de nedescris care transpare din articolele de presă, naște încălcarea gravă a dreptului la integritate fizică și psihică a minorei, culminând cu încălcarea art. 16 din aceeași Convenție.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Prin toată procedura violentă de separare care i s-a aplicat, autoritățile române au încălcat art. 7 și art. 24, alin. 3 din Carta drepturile fundamentale, art. 8 din Convenția privind drepturile omului, iar în ceea ce privește desconsiderarea oricărui drept al tătălui natural este generată încălcarea art. 5 din Convenția privind drepturile copilului.

Toate aceste încălcări se desprind din singura sursă de informație de la acest moment despre acest caz, respectiv articolele de presă.

Dacă însă adevărul juridic este redat de conținutul acestor articole, înseamnă că asistăm la un act de violență specific celor mai reprobabile societăți totalitariste.

Toate informațiile apărute despre cazul Sorinei le găsiți le găsiți aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button