avort

Planned Parenthood și media de mainstream s-au pripit acuzând mișcarea pro-viață pentru atacul armat de la Colorado Springs

scena atacului

Sinteză de Marina Popescu și Ștefan Tudorache

După atacul de la clinica de avorturi Planned Parenthood din Colorado Springs, o serie de activiști pro-avort, oficiali ai lanțului de clinici de avort Planned Parenthood, dar și unii oameni politici pro-avort s-au pornit să acuze mișcarea pro-viață  de cele întâmplate.

Multe canale de media au relatat presupuneri ale unor persoane care nu au fost implicate direct, cugerând că într-adevăr incidentul ar putea fi legat de convingerile anti-avort ale suspectului înarmat care a împușcat doi bicicliști și două femei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Toate marile canale de media s-au grăbit să citeze afirmațiile neverificate făcute de oficialii Planned Parenthood, care au spus că atacatorul ar fi fost auzit mormăind ceva despre „organe de copii”. Planned Parenthood a făcut această declarație cu referire vagă la relatări din presă care pretindeau a avea informații sub anonimat de la „martori oculari” ai atacului: polițiștii prezenți la fața locului ar fi auzit aceste cuvinte din gura atacatorului.

Cu toate acestea, anchetatorii nu au confirmat astfel de informații, în ciuda faptului că procurorul general al statului Colorado și primarul din Colorado Springs au făcut declarații oficiale prin care speculau că atacul ar avea de a face cu activitatea care se desfășoară la centrele de avort Planned Parenthood.

Poliția a indentificat atacatorul care a deschis focul vineri la sediul Planned Parenthood din Colorado Springs. Se numește Robert Lewis Dear, are 57 de ani și este din statul american North Carolina.

ap_robert-lewis-dear_ap-photo-640x480

Robert Dear pare să nu aibă nicio asociere cu mișcarea pentru viață, iar cei care îl cunosc spun că este un om ciudat, care nu a discutat niciodată despre religie sau avort.

James Russel, unul dintre vecinii lui Dear, a afirmat că discuțiile acestuia erau o lungă înșiruire de subiecte fără sens și avea tendința de a evita contactul vizual, ceea ce creionează mai degrabă profilul unui om singuratic, care ar fi putut avea probleme de sănătate mintală.

De asemenea, Dear avea și probleme cu legea. A fost acuzat anterior de cruzime față de animale, iar în 1997 o femeie cu care era căsătorit a cerut ajutorul poliției spunând că acesta a atacat-o și a blocat-o în afara reședinței.

Un alt lucru bizar este faptul că pe listele de alegători Dear s-a identificat ca femeie.

Președintele filialei Planned Parenthood de care aparține și sediul din Colorado Springs a declarat că printre victime nu s-au numărat paciente sau angajați ai Planned Parenthood.

Fiind conștienți că activiștii pro-avort vor încerca să folosească în mod necinstit tragedia, cele mai importante asociații pro-viață din SUA au condamnat imediat atacul, insistând asupra faptului că mișcarea pro-viață respinge în aceeași măsură violența împotriva lucrătorilor din clinicile de avort și a femeilor care doresc să avorteze, în aceeași măăsură în care respinge și violența împotriva copiilor nenăscuți care are loc în aceste centre.

Tony Perkin, președintele Family Research Council, a declarat pentru LifeNews.com: „În timp ce ancheta pentru atacul de la centrul Planned Parenthood continuă, indiferent de motivul care a determinat declanșarea acestuia, noi condamnăm cu fermitate această violență. Personalul Family Research Council empatizează cu toate victimele violenței. Fiecare dintre noi împreună cu mișcarea pro-viață se roagă pentru ofițerii răniți și victimele acestui act deplorabil.”

Surse: Breitbart.com, LifeNews.com, LifeSiteNews.com, abcnews.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button