Anda Elena Pintilie, blogger, inspirată de Lorelai Moșneguțu: „Românii au talent” la… avort
11 martie 2017, Șapte Pietre
Fac parte dintre oamenii ăia care cred că orice copil are dreptul la viață. Fac parte dintre oamenii ăia care vorbesc despre copil nu din momentul nașterii, ci din momentul conceperii lui. Da, cred că sămânța aceea e viață! Logic, prefer varianta fericită, în care vorbim despre o sămânță de iubire. În care el și ea, familie sau nu, își asumă dragostea și pasul.
Există însă și nefericirile, neiubirile, neasumările, certurile, trădările, părăsirile, sărăciile, bolile… și-o groază de alte motive care pot să îmbie la retragerea din jocul abia început. Soluția pare simplă. Avort. Pare comod, fără bătăi de cap, fără alte vinovății sau remușcări. Și-apoi, doar suntem stăpânii corpului nostru. Așa cum ducem gunoiul din casă, așa putem face și-n noi curățenie… în râuri de sânge.
În realitate, există o vorbă mai mult decât dură: un avort nu te face neînsărcinată, ci doar mama unui copil mort.
Din păcate, în moarte suntem experți. Din păcate, cei mai mulți români au murit încă de dinainte de a se naște… În ultimii 58 de ani, doar în spitalele de stat din țară au fost înregistrate peste 22.700.000 de avorturi chirurgicale. Media în primele șase luni din anul 2016 a fost de 185,4 avorturi chirurgicale efectuate în spitalele de stat – zi de zi!
Da… motive se găsesc. N-am bani, nu știu dacă pot să asigur un viitor, m-a părăsit boul, nimeni nu mă susține în trista mea bucurie… Cu atât mai tragică este situația în care se află despre un bebeluș că s-ar putea să nu fie la fel de sănătos și de… aspectuos… precum ceilalți bebeluși. Și, totuși, nimeni nu știe sută-n mie mie-n sută dacă acel bebe chiar va fi bolnăvior. Așa cum nimeni nu poate garanta că un copil născut perfect nu se va îmbolnăvi pe parcurs… În ce măsură avem drepturi de viață și de moarte asupra unei făpturi – carne din carnea noastră? În ce măsură putem afla, după un avort, dacă nu cumva ne-am înșelat?…
Da, sunt o habotnică… în mintea multora. Țin cu viața fără să mă gândesc la suprapopularea planetei, la copiii săraci, la atâția prunci abandonați… fără să mă gândesc la a tăia din rădăcină chinul unui copil care s-ar naște din start altfel și care, după voia unora, ar trebui să moară – pur și simplu, ca să nu ne strice rasa…
Aseară, o țară întreagă a fost impresionată de Lorelai. Mamă, cât talent! Mamă, ce copil vesel! Mamă, ce lecție de viață!
Un copil s-a născut probabil din greșeală… și tot dintr-o greșeală n-a fost să fie perfect. O fetiță fără mâini a fost născută și abandonată de mama ei. Măcar n-a fost omorâtă! Un copil care putea ajunge să cerșească pe străzi alături de mama lui – a avut șansa de a fi născut și abandonat! Nu știu cât sprijin a avut femeia care a luat-o pe Lorelai acasă, cât de înțeleasă o fi fost de cei din jur, câte uși i s-or fi închis în nas, câți or fi privit-o ca pe o nebună… Dar știu că acum femeia aceasta, o mamă adevărată, a putut să ne ofere o lecție de viață. Copila ei fără mâini a cântat la pian cu degetele de la picioare! Și-a cântat și din gură, cu o voce pe care mulți dintre noi nici nu îndrăznim s-o râvnim. Poate că nu este cea mai bună voce din lume – dar e o voce pe care mulți dintre cei cu mâini n-o avem. Și tind să cred că nici nu ne-am dori-o… la schimb cu mâinile noastre…
Lorelai Moșneguțu este un copil care TREBUIA să se nască! E un român de care avem toate motivele din lume să ne mândrim! E un copil ca toți copiii – și viața ei e la fel de importantă ca viața mea, ca viața copilului meu, ca viața ta!
Avort? Mai gândește-te!
Până atunci, salvează-ți în agendă, în dreptul zilei de 25 martie 2017: Marșul pentru Viață!
Hai să arătăm mamelor din întreaga țară că nu-s singure și că le putem fi alături în lupta pentru viața copiilor lor! Orice copil are dreptul la viață, la iubire, la bucurie și la aplauzele noastre!
România n-are nevoie să fie în top!… Și, totuși, România ocupă locul al doilea în lume privind numărul de avorturi raportat la populația actuală…
Citește și Comunicatul Marșului pentru Viață 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”