familie

Pianistul Andrei Vieru votează și ironizează prin #boicotnuanțat pe liderii boicotării

Pianistul Andrei Vieru a postat unul dintre cele mai ironice texte despre boicotarea referendumului și presiunea pe care câțiva intelectuali de marcă au pus-o pe cei care votează:

„În prima zi de vot, între 8 dimineața și amiază, voi boicota referendumul sperând astfel să găsesc har în ochii d-lor Cornea, Tismăneanu, Ioniță și Cărtărescu. După amiază, însă, mă duc să votez (DA).

De la orele 14 până seara târziu boicotez iar, sperând sincer să mă aprobe și d-l Pleșu.

A doua zi de vot, însă, voi fi mult mai consecvent, așa cum știu că le place femeilor. Voi boicota cât e ziulica de lungă, sperând din suflet să fiu șeruit, drept răsplată, de dna Monica Macovei, de dna Mihaela Miroiu și, dacă s-o putea, de multe alte doamne.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

#boicotnuanțat”

Nu este singurul text ironic pe această temă de pe pagina sa de Facebook, pe lângă câteva articole ample publicate pe diferite portaluri.

Iată o postare din 16 septembrie, ironică dar 100% reală:

Articolul 48 din Constituție, alineatul 1, sună așa: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.”
Între „soți”? Câți soți? Douăzeci și cinci? De ce nu o familie întemeiată pe o căsătorie liber consimțită între, de exemplu, unsprezece mami, treisprezece tate și un hipster? Sau între un femeu, douăzeci și trei de bărbate și un hamster?

Pot interpreta așa articolul 48 din Constituție? Dacă nu pot, atunci mi se încalcă un drept uman fundamental sau nu?

Cu deplină îndreptățire, Doamna Lidia Bodea remarca, într-o postare FB, că în instanță pe Dex nu te poți baza. Tocmai de aceea aș vrea să vă întreb: doi femei + trei femei câți femei fac? Câte femei fac azi și câți femei vor face mâine?

Tot într-o postare FB legată de referendum, Domnul Mircea Cărtărescu situa lumea absurdă a lui Urmuz în prezent. Eu o situez în lumea corectă politic a viitorului. Mă tem că, din păcate, nu eu greșesc.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button