valorile familiei

Peste 3500 de persoane la Marșul pentru Familie de la Iași

Duminică, 7 iunie 2015, Iașul a fost, preț de câteva ore, capitala valorilor tradiționale ale familiei. Aproximativ 3500 de persoane (conform estimărilor Jandarmeriei) – copii, tineri, părinți și bunici – au participat la Marșul pentru Familie, organizat cu scopul de a sublinia faptul că familia este cel mai important grup social, că părinții sunt datori să se implice activ în educarea copiilor, dar și că familia influențează în mod esențial formarea omului și, implicit, procesul de dezvoltare al societății.

Peste 3500 de persoane au mărșăluit duminică după-amiază pe străzile Iașului, în semn de susținere față de valorile tradiționale ale familiei. Participanții au pornit din Parcul Copou spre Universitatea „Al. I. Cuza“, Fundație, Piața Unirii, Primărie și s-au oprit în Capătul Bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt. Ei au purtat bannere cu mesaje de genul: „Mami, tati, am nevoie de voi, nu de lucruri!”, „Visele copilului sunt realitățile lui”, „Copilul tău vrea să vorbească cu tine, tu vrei?”, „Mami, tati, am nevoie de iubirea voastră!”, „Copilul iubit pentru ceea ce este va fi un copil fericit.”, „Fiecare copil poate face lumea mai bună”, „Mami, tati, îmi dați o îmbrățișare?”.

Participanți de toate vârstele și-au manifestat dorința de a trăi într-o familie tradițională, o familie care are la bază valori morale:

„Noi susținem viitorul copiilor noștri. (…) Pentru mine familia înseamnă totul; căminul, liniștea, trecutul, viitorul. Totul e legat de familie. Nimic nu se poate fără familie” – Silviu Hrițcu, 41 de ani.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

 „Am venit la acest marș pentru că dorim să ne exprimăm profundele sentimente de atașament față de familia pe care noi o considerăm normală, ortodoxă, familia dintotdeauna, familia care reprezintă de fapt nucleul societății și pentru faptul că dorim ca și tinerii, mai ales copiii, să trăiască normalitatea. Nu înseamnă că suntem împotriva altcuiva” – Rodica Dorobanțu Ichim.

 „Am venit aici pentru că familia este o valoare, este un simbol pentru care merită să luptăm cu tot ce avem, în special cu sufletul și cu iubirea. Pentru că o țară fără valori nu este o țară; este pur și simplu o masă de oameni care se dizolvă în necunoscut. Civilizațiile care au persistat au fost cele care au avut o cultură a vieții, care au avut valori de transmis, tradiții” – Teodor, 24 ani.

„Am venit cu mare plăcere pentru susținerea familiei creștine, familiei morale, cu principii sănătoase, pentru copiii noștri, pentru a le oferi o educație în acest sens” – Mihaela Ilie, 42 de ani


„Familia pentru mine înseamnă o mamă și un tată care să-mi fie alături, să mă susțină, să fie un exemplu pentru mine” – Alexandra H., 14 ani.

Marșul pentru Familie a fost organizat de Asociația Familia Tradițională, cu sprijinul altor instituții locale.

Video – click aici.

Sursa: 7est.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button