educaţie sexualăreligievalorile familiei

Patriarhia Română: Educația sexuală să nu fie obligatorie. Există riscul de conținut potrivnic valorilor familiei creștine și inadecvat vârstei

de Redacția Stiripentruviata.ro

„Patriarhia Română își reafirmă poziția sa cu privire la păstrarea caracterului opțional al orelor care vizează «educaţia pentru viaţă» și avertizează asupra riscurilor unei «educații sexuale» cu un conținut ideologic potrivnic valorilor familiei creștine și inadecvat vârstei copiilor”, anunță un comunicat transmis miercuri, după întrunirea Sfântului Sinod.

În același document, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române își afirmă „îngrijorarea” cu privire la încercările de introducere a educației sexuale în școli și la votarea Raportului Matić în Parlamentul European:

„Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a luat act cu îngrijorare de recentele încercări de implementare a «educației sexuale», cu caracter obligatoriu, în învățământul românesc, precum şi de rezoluția Parlamentului European, din ziua de 24 iunie 2021, intitulată: «Situaţia sănătăţii sexuale şi reproductive şi a drepturilor aferente în UE, în contextul sănătăţii femeilor» (Raportul Matić).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button