Marşul pentru Viaţă

Pentru părinți. Pentru viață. Pentru copii. – Editorial de Pr. Radu Brînză / Revista „Pentru viață” nr. 9, Primăvara 2020

de pr. Radu Brînză, revista Pentru viață

A milita pentru ceva dă sens vieții. Este în firea noastră, a oamenilor. Cel tânăr sau cel bătrân, creștinul sau necreștinul, economistul sau poetul, au crezul lor și pledează pentru Ceva. Acel Ceva este uneori antagonic. Un credincios va milita pentru cunoașterea lui Dumnezeu, un ateu pentru a-L desființa pe Dumnezeu. Alteori însă, indiferent ce credem sau ce suntem, ne regăsim în valori comune. În oricare tabără te-ai afla, ai o mamă și un tată.

Cine ar putea nega acest adevăr?

Tema marșului din acest an, „Pentru părinți. Pentru viață. Pentru copii”, dă fiecăruia dintre noi șansa de a ne regăsi nu pe poziții adverse, ci să mărturisim umăr la umăr, faptul că ne pasă de Părinți, de Viață, de Copii.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Preocuparea pentru viață sau familie rămâne un lucru nobil. Biserica ne învață că, după trăirea împreună cu Dumnezeu, El Însuși Părintele tuturor, Familia este cel mai frumos spațiu de existență pentru om. Aici devenim ceea ce suntem, ocrotiți de mama și de tatăl nostru. De aici plecăm pentru a ne întemeia propria familie iar aici, în noua noastră familie, se plămădește Viață atunci când primim de la Dumnezeu cel mai frumos dar, copiii noștri. Astfel, devenim noi înșine, din copii, mame și tați.

Acesta este un adevăr cunoscut și trăit de fiecare dintre noi. Imaginea întipărită în suflet, a părintelui sau a copilului – depinde unde te situezi –, este temelia fericirii tale, a liniștii, a împlinirii, iar atunci când această imagine lipsește sau este distorsionată, totul devine trist, tern, ducându-ne existența într-un haos, uneori iremediabil.

Marșul pentru viață crește ca un copil frumos. Sutele de localități înscrise și miile de oameni care se implică în acest eveniment cresc de la an la an. Acest fapt arată că începem să conștientizăm, că ne pasă, că avem atitudine.

Vă așteptăm și de această dată la Marșul pentru viață, așa cum ați fost și în anii din urmă. Noi, echipa Pro Vita, vom fi acolo și mi-ar plăcea ca, pe timpul marșului, lângă mine să fie nu doar colegul meu ci și opozantul meu. Mi-ar place ca, sub aceeași pancartă a marșului, să polemizez cu cineva când este vorba de ceva ce ne desparte, dar să mărturisim prin prezența noastră cât de important este să prețuim Părinții, Viața, Copiii.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button